​Neincrederea tine euro aproape de 4,58 lei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Leul s-a decuplat din nou de celelalte monede din regiune, ea depreciindu-se fata de principalele valute.

Euro a trecut miercuri dupa amiaza peste pragul de 4,58, astfel ca tranzactiile de ieri s-au realizat intre 4,581 si 4,587 lei. Cotatiile de la ora 14:00 erau de 4,584 – 4,587 lei.

La deprecierea leului a contribuit, pe langa o usoara revinere a aversiunii fata de risc a investitorilor, neincrederea fata de evolutia politico-economica a Romaniei, chiar daca INS a anuntat primele estimari pentru al doilea trimestru al acestui an, care arata ca PIB-ul a accelerat in al doilea trimestru al acestui an, inregistrand un avans de 5,9%, pe serie bruta, fata de aceeasi perioada din 2016.

Neincrederea se datoreaza politicilor ultra-populiste ale aliantei PSD-ALDE, care deja a inceput sa se confrunte cu greutati in privinta posibilitatii de a sustine cresterile salariale ale bugetarilor. Aceasta a determinat majorarea pretului la produsele petroliere, de la inceputul lunii septembrie, dar si intentia de a impune un nou mod de colectare a TVA, care va pune pe „butuci” numeroase companii mici, conducand la pierderea a numeroase locuri de munca.

Paradoxal, intr-o tara care a inceput sa importe tot mai multa forta de munca, numeroase judete, in frunte desigur cu Teleorman, abunda de persoane care nu sunt interesate de posturile oferite si prefera sa se infrupte din sistemul de asistare sociala.

Revenind la piata valutara, cursul dolarului american a crescut de la 3,8993 la 3,9104 lei, iar cotatiile au fluctuat intre 3,889 si 3,93 lei.

Moneda elvetiana se aprecia pe pietele internationale la 1,131 – 1,138 franci/euro, astfel ca media a cunoscut cel mai important salt, de la 4,0082 la 4,0432 lei.

Pe pietele internationale perechea euro/dolar fluctua intre 1,1662 si 1,1790 dolari.

Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14:00

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *