Focar de infectie, in Centrul Istoric din Baia Mare

PNL

centrul vechi (1)Centrul Vechi  a fost reabilitat in mare parte primind o identitate istorica care defineste in mod fericit trecutul orasului. Dar la nici 50 de metri de Piata Cetatii, se afla cladirea Minerul, un edificiu resprezentativ care a fost reabilitat doar in exterior. Daca despre cum arata interiorul fostului Cinematograf Minerul s-au facut reportaje, despre spatiile aflate pe latura sudica a cladirii nu se scoate un cuvant.

O locatie in care a functionat, zeci de ani, un magazin de chimicale emblematic in municipiu, este intr-o stare de mizerie similara cu Craica. Locuitorii orasului si turistii nu stiu a cui este cladirea, daca a fost cumparata sau nu de Consiliul Local, dar vad cu stupoare pe o usa sparta un spatiu care arata ca o latrina ordinara.

Peturi, gunoaie, marfuri distruse, sticle de bautura sparte si dejectii umane, toate emana un miros pestilential greu de ignorat. In acele incaperi stau oameni fara adapost, aurolaci si alte categorii de la periferia societatii, laolalta cu sobolani si caini fara stapan.

Turistii dar si baimarenii care tranziteaza zona, obsearva siderati si cu dezgust, o zona mai mizerabila decat groapa de gunoi a orasului.

Pozele spun tot si subliniem ca nu este vorba de un loc aflat la periferia municipiului. Este chiar in Centrul Istoric al unui municipiu care se doreste a fi viitoare capitala culturala europeana.

ZiarMM

centrul vechi (2)

centrul vechi (3)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. gigi

  Mo-nu-men-tal. Am vazut articolul si eram prin zona. Am fost sa vad si e total adevarat. Dle primar, stergeti pe jos cu idiotul ala al cui e spatiu. E revoltator si jenant! Sa curete si sa puna un placaj, ceva, care sa securizez intrarea acolo. Ce mare filozofie.

  Reply
  1. diana

   Gabriela o fi ocupata ca nu cumva sa apara vreun parc industrial si sa-si piarda chiriasul cu volanele.Dar poate sa stea linistita ca in viitorul apropiat nici Consiliul Local si nici Primaria sigur nu o sa-i strice apele.Tam Tam.

   Reply
 2. nicu

  Si intre frizeria Cooperatiei si bisericuta mai este un spatiu infect.Dar astea cu un autocolant pe geam pot sa nu se vada.In schimb in oras, pe niste artere principale,sunt niste cladiri cu fatade cenusii,cu tencuiala cazuta,care nu fac cinste nici vechi administratii dar nici celei de acum .Progresului( vis a vis de scoala L.Blaga ),Horea ( intre statia de autobuz si cimitir ),Victoriei (8,10,12).Iar ca statii de autobuz infecte o putem enumera pe cea de la Spitalul Judetean si cea de pe Eminescu ( cred ca sunt ultimele doua buzi ramase de pe vremea administratiei Anghel , demne de o capitala culturala Europeana).

  Reply
  1. Dumitru Pricop

   Faine statii.Cu astea sigur castiga Kake si batem Clujul.Iar Flore daca nu-i in stare sa-i bata cu vreun parc industrial,sigur va reusi cu viitorul CAP din Lapusel.

   Reply
   1. Monser

    Flore e afectat de caldura, eu zic sa aiba grija sa nu faca vreo toxiinfectie alimentara de la vreo “branza”.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1