1.000 de colindatori au sosit la Palatul Administrativ din Baia Mare pentru a vesti Nasterea Mantuitorului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea de-a IX-a editie “Craciun in Maramures” a debutat luni, 18 decembrie, aceasta fiind si prima zi in care colindele au inceput sa rasune in holul Palatului Administrativ, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Elevii Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan” Baia Mare au sustinut un veritabil concert de colinde sub egida “Haida ler si-a leru-i Doamne”, redand, astfel, atmosfera sacra din preajma sarbatorii Nasterii Domnului, care se regaseste in fiecare colt al Maramuresului.

In urmatoarele trei zile, aproximativ 1.000 de maramureseni, copilasi, dar si reprezentanti ai institutiilor publice judetene au venit la Palatul Administrativ pentru a colinda autoritatile judetene. Cetele de vestitori au sosit din intreg judetul, imbracati in cele mai frumoase straie populare.

Diversitatea culorilor costumelor si uniformele reprezentantilor structurilor de aparare a tarii au infrumusetat atmosfera de sarbatoare instaurata in aceasta perioada, iar Mos Craciun a rasplatit colindele celor mici. Gazdele, incantate de prestatia deosebita a colindatorilor, i-au invitat pe toti  sambata, 23 decembrie 2017, in Muzeul Satului din Baia Mare, unde va avea loc deschiderea oficiala a celei de-a IX-a editii a “Craciunului in Maramures”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2