1.212 de locuinţe din Baia Mare şi Cicarlau, selectate pentru recensământul de probă

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

În anul 2022, atât în România, cât și în alte state membre U.E., se va realiza Recensământul Populației și Locuințelor. Recensământul Populației și Locuințelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ care se va desfășura preponderent online, respectiv fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza.

Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării selectate atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

”La nivelul judeţului Maramures pentru recensământul de probă au fost selectate aproximativ 1.212 de locuinţe din UAT-urile Baia Mare şi Cicarlau.

Scopul Recensământului Populației și Locuințelor de probă este de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ, pentru obţinerea elementelor necesare perfecţionării instrumentarului de recensământ şi a corectării la timp a eventualelor erori sistematice existente în oricare dintre etapele recensământului”, precizează Ionuț Roman, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Maramures.

Recensământul de probă va avea trei etape:

  • Etapa 1: până în 9 martie a.c.- pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate din surse administrative și precompletarea chestionarelor individuale
  • Etapa 2: 10 – 16 martie 2021 – etapa de AUTORECENZARE

AUTORECENZAREA reprezintă posibilitatea fiecărei persoane de a completa online chestionarul individual.

 Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tableta, laptop sau PC, urmând următorii paşi:

  • Pasul 1: completarea formularului de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau scanând codul QR de pe verso-ul pliantului disponibil în cutia poştală a gospodăriei selectate şi la adresa: http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2021/02/rpl_proba.pdf.
  • Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei trebuie să completeze chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată, la preînregistrarea de la Pasul 1.

Preînregistrarea de la pasul 1 este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de COVID-19, ESTE RECOMANDATĂ autorecenzarea! Aceasta aduce ca beneficii: protecție împotriva SARS-Cov 2 prin evitarea contactului cu persoane externe locuinţei, gestionarea timpului liber conform pre­ferințelor, asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de fiecare persoană.

  • Etapa 3: 22 – 31 martie 2021 – deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.

”Persoanele care, din motive întemeiate, nu se pot autorecenza, în ultimele zece zile din luna martie (22-31 martie 2021), vor primi vizita unui recenzor la reședinţa lor obişnuită, pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față. Recenzorul, angajat de Direcția Judeţeană de Statistică Maramures, se va legitima corespunzător și va pune la dispoziția cetăţenilor documente care să îi ateste calitatea.

În conformitate cu legislația în vigoare, informațiile furnizate au caracter STRICT CONFIDENŢIAL, vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei”, a adăugat Ionuț Roman.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *