1.402 de dosare penale pentru combaterea fraudelor specifice achizitiilor publice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

politiePolitia Romana, prin Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, a instrumentat in primele 6 luni ale anului 1.402 de dosare penale in cadrul actiunilor pentru combaterea fraudelor specifice achizitiilor publice din domeniile administratiei publice, sanatate si invatamant. Fata de 41 de persoane au fost dispuse masuri preventive, se arata intr-un comunicat al IGPR.

Din cele 1.402 dosare penale instrumentate, 281 au fost inaintate cu propunere de declinare la unitatile de parchet.

De exemplu, politistii de la IPJ Botosani s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si abuz in serviciu cu prilejul derularii, in perioada 2014 — 2016, a contractelor subsecvente de lucrari incheiate pentru intretinerea drumurilor judetene pe timp de iarna. Au fost emise facturi fiscale, in care s-ar fi consemnat operatiuni fictive referitoare la prestarea serviciilor, prejudiciul cauzat fiind de 330.000 de lei la o valoare a lucrarilor facturate de prestatorul de servicii de 1.703.381 de lei.

Cercetarile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de caz, pentru recuperarea prejudiciilor si tragerea la raspundere a persoanelor implicate.

Pe de alta parte, in 6 aprilie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Dolj, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, au efectuat 12 perchezitii la sediul unei institutii publice din comuna Mirsani si la locuintele unor persoane din localitatile Mirsani, Circea si Craiova, judetul Dolj.

Persoanele in cauza sunt banuite de comiterea mai multor infractiuni de abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, uzurparea functiei si infractiuni de fals, in urma carora au fost ridicate documente necesare completarii probatoriului intr-un dosar penal, fiind conduse, totodata, la sediul politiei, pentru audieri, 11 persoane.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2