1 Decembrie: Evenimentele dedicate Zilei Nationale a Romaniei vor incepe la ora pranzului si se vor desfasura pe B-dul Unirii, din Baia Mare

Astazi, 1 Decembrie 2019, de Ziua Nationala a Romaniei, evenimentele pregatite incep la ora 11.00, cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene, care vor depune coroane la monumentele reprezentative din municipiul resedinta de judet

Ceremonialul militar si religios va incepe la ora 12.30, pe B-dul Unirii, in zona Catedralei Episcopale ”Sfanta Treime” si va debuta cu intampinarea prefectului judetului Maramures, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Lupta si trecerea in revista a Detasamentului de Onoare.

Defilarea Detasamentului de Onoare si prezentarea tehnicii militare vor avea loc dupa intonarea Imnului National al Romaniei, oficierea serviciului religios si prezentarea alocutiunilor de catre autoritatile prezente.

1 Decembrie a fost adoptata ca ziua nationala a Romaniei in anul 1990, fiind promulgata de fostul presedinte Ion Iliescu si publicata ulterior in Monitorul Oficial. Aceasta data marcheaza Unirea Transilvaniei cu Romania si va ramane una dintre cele mai importante pagini ale istoriei si unitatii nationale romanesti.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1