1 octombrie 2019: Ziua Europeana Anti-Depresie. DSP Maramures organizeaza Campania cu sloganul: „Impreuna impotriva depresiei!”

Reclame home 1
Reclame home 1

Directia de Sanatate Publica Maramures, marcheaza la data de 1 octombrie 2019, Ziua Europeana Anti-Depresie si organizeaza Campania cu sloganul: „Impreuna impotriva depresiei!”, iar tema campaniei este: „Constientizarea si managementul depresiei”.

Ziua Europeana Anti-Depresie este marcata in fiecare an, la data de 1 octombrie 2019, fiind o initiativa a Asociatiei Europene pentru Combaterea Depresiei – European Depression Association – EDA.

Campania din acest an, dedicata Zilei Europene Anti-Depresie, are ca scop informarea si constientizarea medicilor de familie privind problematica depresiei si metodele de management ale depresiei, precum si informarea populatiei generale, dar si a gravidelor si lauzelor asupra recunoasterii semnelor si simptomelor specifice depresiei postnatale si a posibilitatilor de tratament.

„Avand in vedere faptul ca depresia reprezinta o problema de sanatate publica prevalenta in multe din statele membre ale UE, afectand peste 50 de milioane de europeni, iar in Romania, peste 5% din populatie sufera de depresie, conform OMS, obiectivele campaniei sunt: informarea populatiei generale cu privire la semnele si simptomele depresiei, a cauzelor si consecintelor acesteia si a mijloacelor de prevenire si tratament; informarea gravidelor si lauzelor cu privire la semnele si simptomele depresiei post-partum; constientizarea si promovarea unei mai bune intelegeri a impactului pe care il are depresia asupra vietii oamenilor si importanta aplicarii screening-ului depresiei in cabinetele medicilor de familie”, s-a precizat in comunicatul transmis, astazi, de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Maramures.

Potrivit aceluiasi comunicat, depresia este o boala care se trateaza, de aceea este esential ca intreaga populatie sa constientizeze importanta recunoasterii timpurii a semnelor si simptomelor depresiei, stiut fiind faptul ca o multime de cazuri raman nediagnosticate, fie ca urmare a nerecunoasterii simptomatologiei depresiei, fie din cauza stigmatului pe care il poarta orice tulburare psihica.

La nivel judetean- evenimente de informare

La nivel judetean se vor organiza evenimente de informare despre problematica tulburarilor depresive si de constientizare a necesitatii realizarii unui management adecvat al acestora.

”Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica asigura finantarea, coordonarea, analiza si evaluarea rezultatelor Campaniei”, s-a mai aratat in respectivul comunicat de presa.

Ziar MM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole