10.000 de lei este cuantumul sanctiunilor aplicate de autoritati pentru cei care nu au stat in izolare la domiciliu. 1.889 de persoane sunt acum in autoizolare, in Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judetul Maramures au efectuat, in data de 21 martie a.c., 107 misiuni pentru mentinerea ordinii publice in zona unitatilor medicale, pentru a vedea daca sunt respectate masurile de izolare la domiciliu, dar si daca sunt respectate interdictiile impuse de starea de urgenta a societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate. Totodata echipajele au intervenit si pentru preluarea si insotirea convoaielor vehiculelor cetatenilor reveniti din strainatate.

In actiunile de verificare au fost angrenate 179 de efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 41 de politisti locali. Au fost verificate aproximativ 1.000 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 10.000 lei.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Ordonanta Militara nr. 2 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei 232/21.03.2020, iar in acest context persoanele izolate la domiciliu ca masura de prevenire a raspandirii COVID19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza. Autoritatile administratiei publice locale procedeaza la identificarea persoanelor in varsta de peste 65 ani fara sustinatori sau alta forma de ajutor in scopul asigurarii sprijinului necesar si evitarea expunerii lor in afara locuintei.”

In judetul Maramures sunt izolate la domiciliu 1.889 de persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina sunt 346 persoane venite din Italia, din zona rosie, care au intrat in aceasta forma institutionalizata in conformitate cu procedurile stabilite.

Buca a mai precizat ca este foarte important ca toti cetatenii sa respecte masurile stabilite de catre autoritati. De asemenea, respectarea masurilor de igiena sunt esentiale in prevenirea si limitarea raspandirii COVID-19. #staminacasa

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *