10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva, in primele 6 luni din 2019

PNL

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva s-au mentinut la un nivel foarte inalt in ultimii cinci ani, ca urmare a intaririi masurilor de prevenire si combatere a taierilor ilegale si preluare in paza a unor paduri private care nu aveau asigurate servicii silvice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apelor si Padurilor remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in primele sase luni ale acestui an s-au inregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva, care asigura paza fondului forestier administrat, iar in ultimii cinci ani s-au inregistrat 168 de cazuri de agresiuni.

Comunicatul MAP vine in contextul in care, la sfarsitul saptamanii trecute, Raducu Gorcioaia, de 50 de ani, angajat al Directiei Silvice Iasi din 1999, a fost ucis de hotii de lemne pe care i-a surprins in timp ce doborau arbori de pe raza ocolului silvic pe care il administra. Doi dintre hoti au fugit, dar cel de al treilea l-a atacat pe padurar, lovindu-l cu o secure in zona capului.

Raducu Gorcioaia a fost gasit decedat vineri dimineata, iar organele de ancheta care au preluat cazul i-au identificat si retinut pe cei trei hoti – un barbat de 50 de ani si fiii sai de 16, respectiv 17 ani, in noaptea de vineri spre sambata.

“Sunt profund indurerat ca un alt coleg de al nostru a cazut victima hotilor de lemne, de aceasta data platind chiar cu viata sa. Pentru noi, Raducu Gorcioaia este un erou. El si-a jertfit viata aparand un bun al nostru, al tuturor, o bogatie inestimabila, pe care noi avem datoria sa o lasam mostenire in buna stare urmasilor nostri”, a declarat ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes.

Ministrul de resort i-a solicitat directorului general al RNP-Romsilva sa ia legatura cu membrii familiei padurarului ucis si sa acorde tot sprijinul necesar in astfel de situatii tragice, se precizeaza in comunicat.Totodata, demnitarul a spus ca nimeni si nimic nu va putea infrana determinarea personalului silvic de a-si face datoria.

“Vreau sa afirm, inca odata, hotararea noastra de a nu ne lasa intimidati de cei care vad in padure doar un mijloc de a se imbogati ilegal si peste noapte. Promitem ca vom depune toate eforturile pentru ca acesti indivizi fara lege sa fie pedepsiti! Nimic nu poate justifica furtul din padure si absolut nimeni nu ne poate face sa concepem ca viata unui om este luata pentru un brat de lemne”, a mai spus Denes.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1