100.000 de pensii speciale = 4.000.000 de pensii ale romanilor de rand. Deputatul Durus cere votarea proiectului USR de abrogare si plafonare a pensiilor speciale (VIDEO)

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Inainte de intrarea in dezbatere in plenul celor doua camere a proiectului Legii Pensiilor, deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a facut o interpelare catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Interventia deputatului a pornit de la pastrarea in lege a conceptului de „pensie speciala” si a privilegiilor pe care le aduce o astfel de reglementare care nu respecta principiul contributivitatii.

Durus a amintit in interpelare de pensiile speciale ale alesilor, categorie de pensii pe care PSD-ALDE incearca cu obstinatie sa o mentina. Apoi, de anomalia care se creeaza in momentul in care unele persoane pot sa cumuleze mai multe pensii speciale – cazul Valer Dorneanu cu 4 asemenea drepturi incasate – sau cel al avocatului poporului, care printr-o lege sustinuta de PSD-ALDE primeste indemnizatie plus pensie speciala.

„Avem categorii de beneficiari de pensii speciale care au ajuns sa ia o pensie mai mare decat salariul pe care l-au avut in luna dinaintea pensionarii. Conform datelor oficiale, Romania a avut in plata, in primele 6 luni din 2018, 148.000 de pensii speciale. Bugetul a platit in aceasta perioada 3,86 miliarde de lei. Raportandu-ne la aceeasi perioada din 2017, pensiile speciale au crescut cu 19%.  Aceasta cifra de crestere arata ca discrepanta intre posesorii de pensii speciale si cei cu pensii normale s-a adancit. Ati creat un sistem de injustitie sociala. Ati facut-o parsiv, oferind facilitati la pensionare unor categorii de persoane ca sa destabilizati sistemul juridic, i-ati acordat cumul de pensie cu indemnizatie avocatului poporului, ati introdus pensii speciale pentru alesii locali, in locul unei alte formule corecte, bazata pe contributivitate”, a aratat Durus in interpelare.

USR a fost singurul partid care a depus o propunere legislativa de abrogare a unor categorii de pensii speciale si de limitare a altora. PSD-ALDE si UDMR au respins aceasta lege in Senat. Pentru 100.000 de pensii speciale statul plateste cat pentru 4.000.000 de pensii ale romanilor de rind.

Biroul comunicare deputat USR Maramures Vlad Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2