100 de ani de la Marea Unire sarbatoriti de politistii maramureseni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Implinirea a 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri a fost marcata miercuri, 28 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, in cadrul unei sedinte festive inedite.

Alaturi de politisti, la eveniment au fost prezenti prefectul judetului Maramures – Vasile Moldovan, si directorul Directiei judetene Maramures a Arhivelor Nationale – Klara Guseth.

Pentru ca amintirea inaintasilor este o datorie de suflet, sedinta festiva a debutat cu pastrarea unui moment de reculegere in memoria agentului sef principal de politie Hrusca Ioan, seful Postului de Politie Comunala Bogdan Voda.

Imnul de stat al Romaniei a fost intonat de corul inspectoratului.

“Pentru ca meritele exceptionale in activitatea profesionala sunt recunoscute si rasplatite, festivitatea a continuat cu avansarea a 20 de politisti. Cei noua ofiteri si 11 agenti, avansati in gradul profesional urmator, inaintea indeplinirii stagiului minim, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost apreciati pentru modul in care au inteles sa-si indeplineasca atributiile profesionale, si mai ales pentru modul de a fi ca politisti si ca oameni. Consiliul Teritorial Maramures al Corpului National al Politistilor le-a oferit politistilor avansati o distinctie onorifica, obstacol in calea uitarii acestei zile insemnate”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

In acelasi context, inspectoratul de politie a gazduit Expozitia documentara itineranta „Maramuresenii si Unirea” realizata de Directia judeteana Maramures a Arhivelor Nationale.

Directorul Klara Guseth a mentionat eforturile sustinute de echipa pe care o coordoneaza in realizarea acestui proiect, care s-a materializat si in editarea unui album, pe care cei interesati il pot obtine gratuit de la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” Baia Mare.

Atat prefectul judetului, Vasile Moldovan, cat si seful inspectoratului, comisar sef de politie Liviu Constantin Grozavu, si-au exprimat aprecierile si multumirile fata de munca si reusitele politistilor maramureseni, si le-au transmis atat loc cat si familiilor acestora La multi ani cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei!

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *