100 de vagoane noi pe caile ferate. Batalia pentru folosirea lor se va da intre CFR Calatori si operatorii privati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Calatorii care merg cu trenul vor avea in curand la dispozitie vagoane cu aer conditionat si internet. Agentia de Reforma Feroviara va cumpara 100 de vagoane noi, cu bani europeni, relateaza TVR.

Cei peste 15.000 de romani care circula zilnic cu trenul ar putea beneficia de conditii mai bune, in scurt timp.

Autoritatea de Reforma Feroviara va investi 300 de milioane de euro din fonduri europene pentru achizitia a 100 de vagoane de ultima generatie.

Procedura de achizitie va fi declansata din luna septembrie.

Vagoanele vor fi puse la dispozitia companiei de stat CFR Calatori, dar si la dispozitia operatorilor feroviari privati. Insa numai dupa ce autoritatile vor regandi mersul trenurilor.

“Conditiile ar trebui sa fie aceleasi pentru toti (…) In functie de cel care a castigat licitatia pe un anumit traseu, va primi posibilitatea de a utiliza materialul asta rulant achizitionat de Agentia de Reforma Feroviara”, a subliniat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Marele beneficiar al investitiei ar putea fi CFR Calatori, cel mai mare operator de transporturi feroviare.

In prezent, din cele 1.200 de trenuri ale societatii, doar 10 sunt dotate cu internet, iar 800 au sisteme de climatizare.

CFR Calatori are in dotare peste 1.400 de locomotive si vagoane. Vechimea medie a parcului este de peste 25 de ani, iar ultimele investitii majore au fost realizate in 2011, reaminteste Catalin Deacu, jurnalist Stirile TVR.

Peste 58 de milioane de pasageri au calatorit cu trenul anul trecut in Romania. Autoritatile se asteapta ca numarul calatorilor sa creasca anul acesta cu peste 5 milioane.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole