Ar putea fi exclusi din cursa pentru Primarie. Cernestean si Dolha au probleme de integritate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

felician cernestean, mircea dolhaPNL a finalizat sondajul intern realizat pentru desemnarea candidatului liberal la Primaria Baia Mare, insa numele cu care partidul va intra in competitie ramane o necunoscuta, in conditiile in care conducerea centrala a stabilit in data de 2 decembrie criteriile de integritate pentru viitorii candidati. Astfel, mai multi din cei inscrisi in competitie au toate sansele sa nu fie validati de cei de la centru.

Printre conditii se numara si acelea privind aspectele penale. Candidatul trebuie sa nu fi fost trimis in judecata pentru infractiuni comise cu intentie, sa nu aiba dosare in care s-a inceput urmarirea penala pentru fapte de coruptie, sa nu fi fost condamnat definitiv pentru o infractiune de coruptie sau alte infractiuni comise cu intentie.

De asemenea, o alta conditie vizeaza apartenenta politica, traseismul fiind sanctionat de conducerea liberala. Astfel, candidatul trebuie sa nu isi fi schimbat apartenenta politica astfel incat sa fie candidat pentru al treilea partid politic.

Pentru cei care au iesit cel mai bine in sondajul realizat, conditiile nu sunt deloc favorabile. In anii ’90, Felician Cernestean a fost condamnat definitiv pentru fapte penale savarsite cu intentie, iar Mircea Dolha a candidat pe listele mai multor formatiuni politice, acesta fiind pe rand membru al PSD, PER, UNPR si PNL.

Ramane de vazut ce hotarare se va lua in cadrul Colegiului Director National al PNL.

Ciprian DRAGOS

Vezi AICI toate criteriile de integritate, asa cum au fost ele stabilite in data de 2 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Stefan

    Unde sunt reguli nu e loc de tocmeala. Daca liberalii vor sa-si pastreze ascendentul pe scena politica trebuie sa aplice criteriile de integritate. Ce cauta in politica acel condamnat penal numit Cernestean. Cata nesimtire si ce tupeu ! Cat despre Dolha nici nu am cuvinte , un traseist jegos, un nimeni .

    Reply
  2. pavel

    Pnl-ul este in picaj, nici vorba de ascendent! Pai dupa Anghel, primar pnl-ist care a facut puscarie fiind inchis pt coruptie din postura de primar, ne dati alti penali mai pnl-istilor! Sau PNL vine de la PeNaLi??? Vom vota alt candidat de dreapta clar! Astept sa vad cu ce vin cei de la MP, M10 sau PRU!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *