Cristian Niculescu Tagarlas: Integritate vs notorietate in PNL

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cristian-niculescu-tagarlasIn ultimele zile, circula diverse informatii interesante despre activitatea Partidului National Liberal, cu trimitere la anul electoral 2016.

Una se refera la conceperea unui decalog cuprinzand criteriile de integritate pe care trebuie sa le indeplineasca viitorii candidati liberali, iar alta vizeaza realizarea unui sondaj intern al organizatiei PNL Maramures, vizand candidatul pentru Primaria Municipiului Baia Mare.

Pentru a avea si un punct de vedere din interiorul structurii liberale locale, am lansat o provocare avocatului Cristian Niculescu Tagarlas, invitandu-l sa raspunde la cateva intrebari.

Rep: Dle avocat, in vechiul PNL exista o cutuma potrivit careia organizatiile intocmeau o lista cu propuneri de viitori candidati la alegerile locale, nume care erau apoi validate sau infirmate prin decizia conducerii centrale. Care este situatia actuala si daca exista o altfel de abordare?

Av Cristian Niculescu Tagarlas: Da exista si ea este binevenita si necesara. In speta, conducerea actuala la nivel central a PNL a stabilit o noua modalitate de desemnare a candidatilor pentru alegerile locale, mai democratica si mult mai realista.

Potrivit acestei decizii, organizatiile locale isi stabilesc candidatii prin realizarea unor sondaje interne, competitie la care participa persoane considerate eligibile si reprezentative. Salut aceasta masura pe care o consider absolut necesara, o dovada in plus ca PNL este un partid deschis spre schimbare, fapt posibil doar printr-o competitiei interna deschisa si transparenta.

Rep: Pe ce criterii au fost desemnati viitorii candidati care au participat la aceasta competitie interna, ma refer la candidatura pentru Primaria Baia Mare, si daca considerati ca cei aflati pe listele sondajului realizat indeplinesc conditiile de eligibilitate?

Av Cristian Niculescu Tagarlas: PNL a stabilit ca necesitate imperativa stabilirea unor criterii de integritate, in baza carora sa fie triati si desemnati viitorii candidati la alegerile locale din anul 2016. Aceasta masura vine ca un raspuns firesc la solicitarile din ultima perioada, venite atat din partea societatii civile cat si a zecilor de mii de oameni care au demonstrat in strada.

Inoirea clasei politice constituie o necesitate obiectiva care este posibila in fapt doar prin asanarea morala a partidelor dar si a administratiilor publice la nivel national si local, zone in care inca se mai fac numiri politice.

Rep: Dle avocat Niculescu Tagarlas, ZiarMM a intrat in posesia celor 10 criterii de integritate care daca sunt adoptate determina cu strictete stabilirea conditiilor de eligibilitate. Am obtinut pe surse si rezultatele unui sondaj efectuat de PNL, prin care au fost testate optiunile pentru viitorul candidat la Primaria Baia Mare. Exista cateva contradictii fundamentale intre cele doua aspecte in discutie, ma refer la compatibilitatea intre criteriile de integritate clamate si desemnarea candidatilor. Nu cumva ati pus „boii inaintea carului”?

Av Cristian Niculescu Tagarlas: Da, am vazut ca ati si comentat intr-un articol cele zece principii de integritate ale PNL si nu am cum sa va contrazic in ceea ce priveste unele aprecieri facute. Consider ca sondajul intern trebuia realizat doar dupa ce profilul persoanelor care si-au exprimat intentia de a candida erau analizate , stabilindu-se in mod cert gradului lor de compatibilitate cu principiile enuntate in decalogul integritatii.

In acest moment, eu pot doar sa afirm ca ne-am grabit, realizand un demers de sondare publica al carui rezultate sunt cel putin discutabile, daca nu chiar nule.

Prin prisma angajamentelor politice asumate de PNL si a nevoii reale de integritate in viata publica, organizatia locala va trebui probabil sa reia procesul de desemnare al candidatilor, stabilind ca si criterii de eligibilitate competenta si meritocratia, nici intr-un caz presupusa notorietate a unei persoane.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. marcu

    Degeaba esti integru daca nu faci nimic serios pentru comunitate.Cand va termina cake de renovat scolile si gradinitele nu o sa mai fie prunci care sa le umple.Orasul asta moare pe zi ce trece,astfel incat ce te face,mai Tagarlas, sa crezi ca tu vei fi omul care sa o puna din nou pe sine, dupa ce liberalii tai au deraiat-o rau de tot ?

    Reply
  2. dilau

    prietene tagarlas, eu te-as fi votat dar in urma sondajului m-as retrage din cursa daca as fi in locul tau. pai cum mama dracului a te prezinti in fata baimarenilor pentru ai da in cap lui kake cu o intentie de vot – din partea propriului partid – de 8,2% ?, adica ultimul pe lista. e adevarat ca prin 90 a mai fost un ” ultimul pe lista” si a cistigat alegerile dar sint convins ca nu e cel mai bun exemplu, pentru tine evident.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2