Cora investeste in tineri. Studentii aleg hipermarketul baimarean pentru a face practica (VIDEO)

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

sarbatoarea_painii_la_cora_2

Timp de sase luni, nu mai putin de 150 de studenti ai Universitatii de Nord Baia Mare au efectuat stagii de practica in cadrul hipermarketului CORA, din Baia Mare.

Prin aceasta, s-a dorit crearea unui parteneriat performant intre mediul academic si angajatori cu scopul dobandirii si dezvoltarii cunostintelor si a aptitudinilor de munca ale studentilor pentru facilitarea unei integrari optime a acestora pe piata muncii.

Cei 150 de studenti inscrisi in program au facut practica in cadrul a 4 domenii cheie de specializare: comert, marketing, management si resurse umane, iar in acest moment toate stagiile de practica si consiliere in cariera ale celor 150 de studenti s-au finalizat cu succes.

Studentii au fost implicati activ in operatiunile specifice activitatii unui hipermarket si au evaluat experienta ca fiind una pozitiva si folositoare, care i-a ajutat sa inteleaga mai bine care sunt aptitudinile cautate pe piata muncii si cum le pot dezvolta pentru a se integra mai usor intr-o companie.

„Acest stagiu de practica pentru noi, viitori absolventi pe piata muncii, a reprezentat o importanta oportunitate de a lua contact direct cu angajatorul, cu sarcinile si responsabilitatile ce le vom avea atunci cand vom fi angajati.

In primul rand, am avut ocazia sa facem o paralela intre notiunile practice si cele teoretice si mai apoi sa putem observa cum se aplica deciziile, activitatiile intr-un hipermarket precum cora. In al doilea rand, am putut analiza activitatile unui manager, respectiv cum isi gestioneaza echipa, comenzile, stocul, activitatile de promovare ale produselor si a spatiului, respectiv raionul. in concluzie, acest stagiu de practica ar trebui aplicat si pentru alte generatii de absolventi din domeniul economic”, a declarat unul dintre studenti.

Pe parcursul stagiilor de practica, studentii au fost notati continuu, iar la finalul acestora au avut loc evaluari ale intregii activitati de practica si s-a organizat un concurs cu premii in bani pentru cei mai buni 21 de stagiari.

Programul este sustenabil si transferabil, contribuind in timp la dezvoltarea durabila a pietei muncii. Mai mult, 98 dintre studenti au participat la cursuri de aprofundare a cunostintelor dobandite, contribuind si mai mult la indeplinirea obiectivelor de sustenabilitate.

Proiectul s-a derulat in perioada iulie-decembrie 2015 si a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, “Investeste in oameni” si a avut drept scop dezvoltarea resursei umane pentru integrare durabila pe piata muncii.

In 2015, cora a demarat alte 3 proiecte similare in hipermarketurile din Bucuresti, Cluj, si Ploiesti, astfel ca un total de 600 de studenti au desfasurat stagii de practica in cadrul companiei pe parcursul acestui an.

ZiarMM

[youtube width=”700″ height=”500″]https://www.youtube.com/watch?v=Wo9kbkObVKU[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1