Maramures: A inceput informarea privind programul “Fiecare Copil in Gradinita”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

copii_gradinita_culoriMiercuri, 10 februarie 2016, a avut loc la Institutia Prefectului – Judetul Maramures, caravana de diseminare pentru primari si directori de gradinite, care a avut ca scop informarea si instruirea acestora asupra modului in care se vor implementa Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

Prin aceasta Lege, se extinde la nivel national Programul pilot “Fiecare Copil in Gradinita”, lansat de Asociatia Ovidiu RO si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si se stabileste principiul de acordare lunara a unui stimulent financiar sub forma unui tichet social in valoare de 50 lei. Programul urmareste cresterea accesului si prezentei in invatamantul prescolar a copiilor dezavantajati, cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani.

Prefectul judetului, ing. Anton Rohian, a tinut sa le precizeze celor prezenti importanta implicarii lor in educatia copiilor vizati in acest proiect, precum si rolul pe care il are educatia in dezvoltarea acestora. La sesiune au participat primari si asistenti sociali din judet, precum si directori de gradinite si inspectori scolari.

ZiarMM

Reclame home 1
Data curenta: ’17/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *