11 concerte in 11 locatii oferite de Paula Seling si Ducu Bertzi in cadrul evenimentului ”Craciun in Maramures” (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In cadrul evenimentului ”Craciun in Maramures” ajuns la a X-a editie s-au desfasurat actiuni multiple atat la Muzeul Satului din Baia Mare, cat si in alte locatii din cele patru regiuni etnografice ale judetului Maramures: Tara Codrului, Tara Chioarului, Lapusul Romanesc si Maramuresul Voievodal, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Cu prilejul acestei manifestari desfasurate sub egida Consiliului Judetean Maramures, renumitii artisti maramureseni, Paula Seling si Ducu Bertzi au colindat alaturi de maramureseni, intr-un turneu neuitat de Craciun. Acestia ne-au dovedit, inca o data, ca indiferent unde pleci in lumea mare sufletul iti ramane acasa, Maramures, la aceste locuri de basm unde mereu te intorci cu drag si dor.

Asta au facut si acesti doi mari artisti atunci cand au raspuns propunerii de a oferi concerte de colinde in mai multe zone din Maramures, in preajma Craciunului.

Sub egida evenimentului “Craciun in Maramures”, organizat de Consiliul Judetean, Paula Seling si Ducu Bertzi au cantat si au incantat sufletele maramuresenilor de la un capat la altul al judetului. Colindele acestora au rasunat in intreg Maramuresul, intre 22 si 27 decembrie 2018, incalzind sufletele tuturor celor prezenti. 11 concerte au oferit artistii nostri in 11 locatii din frumosul nostru judet, in intervalul 22 – 28 decembrie 2018, in Ulmeni, Baia Mare, Targu Lapus, Somcuta Mare, Ocna Sugatag, Borsa, Viseu de Sus, Sapanta, Seini, Botiza si Sighetu Marmatiei.

La fiecare dintre reprezentatiile care au avut loc in aceste zile de sarbatoare, cei doi artisti au fost primiti cu ropote de aplauze si cu multa bucurie de spectatorii care, sfidand frigul si vremea neprielnica, au urmarit cu inima deschisa fiecare concert extraordinar de colinde. Artistii maramureseni au facut referire la originile lor si au oferit spectatorilor colinde traditionale, dar si cateva compozitii originale ce i-au consacrat in cariera muzicala.

Evenimente organizate cu sprijinul si colaborarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *