11 militari americani au fost tratati pentru comotii dupa atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

11 militari americani au fost tratati pentru comotii dupa atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie asupra a doua baze irakiene in care erau stationate trupe americane, a anuntat joi armata americana, dupa ce initial a afirmat ca nu s-au inregistrat raniti, relateaza Reuters, titreaza Agerpres.

“Desi niciun militar american nu a fost omorat in atacul iranian de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene Al Asad, mai multi au fost tratati pentru simptome de comotie cerebrala din cauza exploziei si sunt in continuare evaluati”, a declarat capitanul Bill Urban, purtator de cuvant al comandamentului central american.

Ca masura de precautie, unii militari au fost transportati la facilitati americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizarii medicale, a adaugat el.

“Cand vor fi considerati apti pentru a-si relua atributiile, militarii sunt asteptati sa revina in Irak”, a mai spus capitanul Bill Urban.

Nu mai putini de 1.500 de americani erau cantonati in marea baza aeriana Al Asad din desertul Anbar. Iranul a lansat mai multe rachete asupra unor baze irakiene in care se aflau soldati americani, in replica la atacul aerian american in care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani pe 3 ianuarie. Initial s-a anuntat ca s-au inregistrat doar pagube materiale si ca nu au fost raniti soldati americani sau irakieni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *