11 septembrie: Hollande aduce un omagiu victimelor, dar critica raspunsul SUA de acum 15 ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Francois HollandePresedintele francez Francois Hollande a adus un omagiu duminica victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, apreciind totodata ca raspunsul american din urma cu 15 ani, cu interventia in Irak, nu a facut decat sa extinda amenintarea terorista, transmite AFP.

“Da, in acea zi cu totii am fost americani”, a scris Hollande, intr-un mesaj publicat duminica pe Facebook. “Dar oare am evaluat suficient si am inteles ca eram cu totii vizati si ca ne confruntam prin urmare cu un terorism de alta natura decat cel pe care lumea il cunoscuse pana atunci?”, se intreaba Hollande. “Raspunsurile pe care administratia americana le-a dat acestor atacuri planificate in interior si executate metodic, departe de a eradica amenintarea, au extins-o la un spatiu mult mai amplu. Și indeosebi in Irak”, a continuat Hollande, facand aluzie la interventia SUA in Irak care a dus la inlaturarea de la putere a presedintelui Saddam Hussein.

“Și, chiar daca Franta, cu (presedintele de la acea vreme) Jacques Chirac, a refuzat in mod legitim sa se alature interventiei (in Irak) si chiar a condamnat-o, nu a fost mai putin victima a consecintelor haosului pe care a generat-o”, mai spune Hollande. “11 septembrie 2001, aceasta zi funesta in care aproape 3.000 de persoane au fost ucise la New York, Washington si Shanksville, in atacuri care prin amploarea si tintele lor erau menite sa aduca teroarea asupra Americii. 11 septembrie, cu vietile sale ingropate, cu destinele sale distruse si cu familiile indoliate, revine (in memorie) de fiecare data cand in lume are loc un atentat sangeros. Ca o repetitie a tragediei. Ca o reproducere a ororii. Ca o replica a terorii”, a mai scris Hollande in mesajul sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *