Anunt de la meteorologi: Ninsori asteptate in Maramures

PNL

In intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00, o parte din judetul Maramures, precum si alte judete ale tarii, se vor afla sub cod galben de ninsoare.

Fenomene vizate si zone afectate: indeosebi in zona montana inalta, intensificari sustinute ale vantului si precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare

In intervalul mentionat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vantul va prezenta intensificari, indeosebi in zona inalta, cu rafale ce vor depasi 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15…20 l/mp, iar in Muntii Apuseni,in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali, peste 25 l/mp, astfel incat se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Nota: Precipitatii, in general moderate cantitativ, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, vor fi si in Maramures si in nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vantul va avea intensificari si in restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1