12 lucruri pe care ar trebui sa le stergeti de pe pagina de Facebook

Facebook este unul dintre cei mai mare poli de influenta din lume – cu peste 1,8 miliarde de utilizatori, orice informatie se publica pe reteaua de socializare are un potential foarte mare de a ajunge la foarte multi oameni.

Chiar daca reprezentantii Facebook afirma ca protejarea confidentialitatii utilizatorilor sai este de o prioritate, exista anumite informatii pe care ati putea dori sa luati in considerare sa le ascundeti, cum ar fi adresa, data nasterii sau unde ati mers la scoala. Potrivit Indy100 aceste informatii pot fi folosite de hackeri pentru a aduna context despre posibilele dumneavoastra parole. Jurnalistii au facut si o lista cu lucrurile pe care ar trebui sa le stergeti de pe pagina de Facebook:

Ziua de nastere

Ziua de nastere e parte importanta a unui puzzle care mai include numele si adresa, informatii cu ajutorul carora rauvoitorii va pot accesa mai usor contul bancar sau detaliile personale.

Numarul de telefon

In cel mai bun caz castigati un admirator politicos, in cel mai rau, un hartuitor care va suna constant.

Majoritatea „prietenilor”

Un profesor de la universitatea Oxford a analizat cateva mii de conturi de Facebook si a ajuns la concluzia ca doar 4,1 dintre prietenii acestora sunt demni de incredere si 13,6 manifesta simpatie in cazul unei „crize emotionale”. Potrivit cercetatorului, renuntarea la prietenii de care nu aveti nevoie ajuta la interactiuni mai sanatoase.

Fotografii ale copiilor

O intrebare apare din ce in ce mai des intre utilizatorii tineri: „Ce tip de informatii despre ei ar dori sa vada copiii dumneavoastra cand vor fi mari?”.

Unde merge la scoala copilul

Ultimul lucru pe care vi-l doriti este ca un infractor sa stie unde invata copilul dumneavoastra.

Accesul Facebook la locatiie dumneavoastra

In 2015 TechCrunch publica o informatie conform careia 500 de milioane de utilizatori au accesat Facebook exclusiv de pe telefonul mobil. Asta inseamna ca acestia au fost de acord sa divulge informatii despre locatiile lor, informatii la care pot avea acces si persoane „neprietenoase”.

Superiorul ierarhic

Nimeni nu doreste ca un superior sa aiba acces la ce posteaza, fie ca vorbim despre muzica, filme sau orice alt status care poate fi considerat dubios.

Incetati sa dati tag locatiei

Oamenii uita ca locatia „acasa” dezvaluie unde locuiesc.

Informatii despre vacante

Daca publicati informatii despre vacanta, imagini din vacanta si alte lucruri care pot sugera posibililor hoti ca ati lasat casa nesupravegheata, va expuneti mai mult decat ar trebui.

Informatii despre relatii sentimentale

Daca doriti sa sarbatoriti relatia cu persoana iubita, Facebook nu este cel mai bun loc.

Detalii despre cont/card

Niciodata. Publicarea acestor informatii nu se justifica. Niciodata.

Imagini cu biletul de imbarcare

O poza cu biletul de imbarcare poate parea modul perfect de a va lauda cu minunata dumneavoastra vacanta. Totusi, codurile de bare de pe bilete pot fi folosite de hackeri pentru a afla informatiile pe care le-ati furnizat companiei aeriene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1