12 milioane de automobile fara sofer vor rula pe strazi in 2035

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

chei-masinaAutomobilele fara sofer complet automate ar putea sa reprezinte in 2035 aproximativ 10% din vanzarile globale de vehicule, sau 12 milioane de unitati pe an, a estimat joi firma de consultanta Boston Consulting Group, transmite Reuters citata de Agerpres.

In conditiile in care se estimeaza ca pana la noua miliarde de oameni vor trai in zonele urbane peste 25 de ani, mai mult decat populatia actuala a Globului, constructorii auto sunt presati sa dezvolte tehnologii care elimina blocajele de trafic si ofera utilizatorilor capacitatea de a face mai multe lucruri deodata. O serie de mari producatori auto, inclusiv General Motors, Audi si Mercedes-Benz, lucreaza deja la o serie de sisteme semi-automate care necesita insa o anumita implicare umana.

Primele astfel de sisteme, care controleaza in mod automat directia, frana si acceleratia in anumite situatii, ar urma sa fie introduse in acest an si anul urmator pentru a fi incluse in automobile de lux precum Cadillac CT6, care va aparea pe piata in 2016, si modelul Audi A8 ce va fi lansat in 2017. Insa, trecerea de la sistemele semi-automate la automobilele complet automate va fi un proces de lunga durata iar multi experti estimeaza ca primele automobile complet automate nu vor aparea pe piata inainte de anul 2025.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2