13.000 de angajati MAI, mobilizati pentru a interveni in situatiile de risc cauzate vremea severa. Printre judetele vizate s-a numarat si Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru realizarea eficienta a interventiilor au fost activate grupele operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din cinci judete (Alba, Hunedoara, Maramures, Neamt si Suceava) si a fost mentinuta starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace si echipamente pentru asigurarea actiunilor de raspuns, astfel incat, manevra de forte si mijloace sa se realizeze in cel mai scurt timp, se precizeaza intr-un comunicat transmis de MAI.

Angajatii MAI au intervenit in sprijinul populatiei afectate pentru inlaturarea efectelor produse de vantul puternic si viscol, in cele 11 judete in care s-a manifestat vremea severa. S-a intervenit pentru deblocarea unui autocamion, indepartarea unor elemente de constructie de la acoperisurile a 11 imobile, degajarea copacilor si a unui stalp de electricitate care au avariat 4 autovehicule parcate, nefiind inregistrate victime.

Traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri nationale (DN 15, DN 17 si DN 17B) si un drum judetean (DJ 248), dar la acest moment circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale, cu restrictii de tonaj pe unele sectoare de drum, pe care se intervine pentru deszapezire. De asemenea, traficul aerian si feroviar se desfasoara fara probleme, iar in punctele de trecere a frontierei nu au fost semnalate restrictii cauzate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

Astazi, pana la ora 11.00, este in vigoare o avertizare meteorologica Cod Portocaliu de vant puternic si ninsori viscolite pentru zonele de munte ale judetelor Caras-Severin si Hunedoara, unde vantul va avea rafale de 110…120 km/h, viscolind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii.

Totodata, ramane in vigoare, pana la ora 20.00 si atentionarea meteorologica Cod Galben de intensificari ale vantului si zapada spulberata pentru toate zonele montane inalte, unde vantul va prezenta intensificari cu rafale ce vor depasi 80…100 km/h.

Potrivit aceluiasi comunicat, angajatii MAI sunt pregatiti sa intervina in continuare in sprijinul populatiei in cazul manifestarii unor fenomene meteo periculoase. In conditiile manifestarii vantului puternic, recomandam cetatenilor sa acorde o atentie sporita si sa evite zonele in care exista riscul prabusirii copacilor sau a altor elemente de constructie, iar conducatorilor auto sa se intereseze, din timp, asupra conditiilor meteo din zonele in care urmeaza sa se deplaseze, sa circule cu prudenta si sa adapteze viteza de rulare la conditiile carosabilului.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2