13 persoane au murit in urma furtunilor violente care au cuprins Coasta de Azur

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

inundatiiTreisprezece persoane au murit in urma furtunilor violente si a inundatiilor care au cuprins sambata Coasta de Azur, sud-estul Frantei, potrivit unui bilant provizoriu al autoritatilor locale, scrie AFP citata de Agerpres.

Inundatiile puternice au cuprins si strazile din orasele Cannes si Nisa. Primarul orasului Cannes David Lisnard a precizat ca anumite autovehicule au ajuns in apa marii din cauza inundatiilor, descriind gravitatea situatiei.

“Am salvat foarte multi oameni, insa trebuie sa ramanem vigilenti mai ales ca in astfel de situatii pot aparea jafurile”, a mai declarat David Lisnard, confirmand ca exista un plan de urgenta in astfel de situatii in care sunt implicate politia, serviciile municipale si fortele pentru situatii de urgenta.

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve se va deplasa duminica la fata locului pentru a discuta cu cei implicati in gestionarea situatiei, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului de interne.

Potrivit autoritatilor, bilantul victimelor s-ar putea modifica, in zona cea mai afectata de inundatii peste 35.000 de locuinte nu au energie electrica. O parte din autostrada A8 este inundata, iar Societatea Nationala a Cailor Ferate Franceze (SNCF) a transmis ca peste 12 trenuri cu pasageri sunt blocate in diferite gari din sud-estul Frantei.

Presedintele francez Fracois Hollande a transmis solidaritatea natiunii franceze si a prezentat condoleantele sale pentru rudele victimelor. Premierul Manuel Valls si-a exprimat sustinerea fata de familiile indoliate.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2