140 E/zi va fi diurna militarilor, jandarmilor si politistilor romani, care participa la misiuni in teatrele de operatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, si ministrul apararii nationale, Nicolae Ionel Ciuca, au initiat o Hotarare de Guvern, aprobata in sedinta de ieri, 21 ianuarie, a Executivului, prin care diurnele acordate militarilor, jandarmilor si politistilor romani, care desfasoara misiuni internationale in teatre de razboi ori misiuni de pace, sa fie actualizate pentru a ajunge la acelasi nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate Romaniei.

Hotararea de Guvern a fost initiata ca urmare a discutiilor avute cu militarii si jandarmii romani, in timpul vizitei din Afganistan in luna decembrie.

Adoptarea acestei Hotarari de Guvern a tinut cont si de faptul ca, in ultima perioada, contextul de securitate din teatrele de operatii in care desfasoara misiuni personalul roman s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supusi acestia crescand. Astfel, diurna personalului, care participa la misiuni si operatii in afara teritoriului national, va fi de pana la 140 euro/zi/persoana, in raport cu gradul de risc existent in zona de desfasurare a misiunilor sau operatiilor. In situatia in care partenerii externi sau structurile aliate care coordoneaza misiunile nu asigura drepturile politistilor, jandarmilor sau militarilor romani, acestia vor beneficia de drepturile decontate de catre statul roman.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2