15 cetateni din Siria si Irak calauziti de un roman, opriti din drumul ilegal spre vestul Europei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Carei, in cooperare cu lucratori ai Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, au depistat, intr-un autoturism condus de un cetatean roman, 14 cetateni din Siria si unul din Irak, solicitanti de azil in Romania, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Ieri, in jurul orei 21.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Carei, in cooperare cu lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in zona de responsabilitate. Astfel, in cadrul actiunii a fost oprit pentru control, pe un drum comunal, la aproximativ 400 metri de linia de frontiera, un autoturism marca Dacia Lodgy, inmatriculat in Romania. Masina era condusa de un cetatean roman, in varsta de 26 de ani, domiciliat pe raza judetului Arges, iar in interiorul acestuia, in calitate de pasageri, se aflau 15 cetateni straini, printre care si copii.”

Intrucat persoanele in cauza nu-si puteau justifica prezenta in zona de frontiera, acestea, impreuna cu autoturismul si soferul, au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Din primele verificari, politistii de frontiera au constatat ca sunt 14 cetateni din Siria si unul din Irak, dintre care sapte adulti cu varste cuprinse intre 19 si 46 de ani si opt minori, cu varste intre 1 si 14 ani, solicitanti de azil in Romania. Pe timpul cercetarilor, s-a constatat faptul ca cetateanul roman i-a calauzit pe cei 15 cetateni straini pana in apropierea frontierei de stat cu Ungaria, acestia intentionand sa treaca ilegal granita, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.”

Cetatenii straini sunt cercetati de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei de stat, iar cetateanul roman pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti. Totodata, pe numele soferului a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi urmeaza a fi prezentat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva. De asemenea, cei cincisprezece cetateni straini urmeaza sa fie indrumati spre Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil din Romania, conform procedurilor legale in vigoare.

ZiarMM.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu