15 copii maramureseni din casele de tip familial merg in Ungaria. Vezi de ce

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fundatia Hope and Homes for Children Romania a incheiat un parteneriat anul trecut cu organizatia Volt Allami Gondozottak Orszagos Egyesulete din Tiszadob, Ungaria, cu scopul de a candida pentru finantare in cadrul programului european Tineret in Actiune, sub-actiunea ’’ Cooperare cu Tarile Partenere din Vecinatatea Uniunii Europene – Schimburi de Tineri’’, linie de finantare disponibila in Ungaria. In cursul lunii februarie 2014, proiectul a fost declarat castigator.

Proiectul consta in constientizarea si compararea procesului democratic intre cele doua tari, prin urmare facilitarea mai bunei intelegeri a procesului decizional.

Prin acest proiect se intentioneaza sa se stabileasca si sa se mentina bune relatii de colaborare intre participanti si comunitate, municipalitate, autoritati guvernamentale, organizatii non-guvernamentale. Proiectul se adreseaza tinerilor intre 15 si 25 de ani din Romania si Ungaria.

„Din fiecare tara vor participa cate 15 tineri, fiind insotiti de cate 3 leaderi de grup. Durata proiectului este de 9 luni. Vom pune accent pe categoria copiilor proveniti din sistemul de protectie a copilului, ca sa sustinem contextul democratic al proiectului, concentrandu-ne pe copiii institutionalizati pentru ca ei constituie o categorie defavorizata si discriminata.

Astfel am ales 15 copii si tineri din casele de tip familial din Baia Mare si Sighetu Marmatiei, precum si o fata din programul nostru de preventie. Prin aceasta am vrut sa recompensam copiii pentru buna purtare sau rezultate bune la invatatura”, spun reprezentantii HHC.

Norbi, Dorel, Andrei, Anamaria, Aurel, Claudiu, Matei , Iosif, Alina, Florentina, Dina, Adriana, Elena, Cristina si Mihai ne vor reprezenta la intalnirea FADD- FII ACTIV PENTRU DECIZIILE TALE DEMOCRATICE, care va avea loc in Ungaria, la Tiszadob, in perioada 14 -18 aprilie.

Vor merge insotiti de trei colegi din cadrul Fundatiei HHC Romania, precum si Rodica Baban din cadrul DGASPC Maramures.

Pana acum am organizat 10 workshopuri cu diferite teme ca: ce inseamna sa fiu cetatean european? Identitatea ta, viata ta privata si familia ta, libertatea ta, tinerii iubesc diversitatea, incluziunea activa a tinerilor, oportunitatile tinerilor europeni, drepturile copiilor si a tinerilor, emigrarea tinerilor in statele europene, protectia tinerilor in Europa, siguranta pe internet, etc.

In luna iunie va fi organizata in Baia Mare o intalnire cu tinerii, in perioada 28 iunie si 4 iulie.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2