15 milioane de lei lei alocati pe PNDL2, comunei Bicaz, pentru proiectul de alimentare cu apa si canalizare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un vis care parea aproape imposibil devine realitate in comuna Bicaz, acolo unde, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alaturi de primarul Dorin Mitre au semnat contractul de finantare in suma de aproape 15 milioane de lei, acordat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua.

14.903.394 lei este valoarea acordata de Guvernul Romaniei pentru proiectul ”Infiintare sistem de alimentare cu apa si infiintare sistem de canalizare menajera cu statie de epurare in localitatea Bicaz, comuna Bicaz”. Edilul Dorin Mitre a aratat ca, dupa asteptari indelungate, locuitorii din localitatea Bicaz vor beneficia de un sistem performant de alimentare cu apa si canalizare.

”Am depus acest proiect de doua ori, pe masura 322, pe AFIR, a fost declarat eligibil de fiecare data, insa finantarea nu a mai venit. Acum l-am depus pe PNDL2 si ne-am bucurat cand am aflat ca a fost admis la finantare, de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Am inceput deja proiectul tehnic si avem speranta ca, in toamna acestui an, sa demaram efectiv lucrarile. Semnarea acestui contract a reprezentat un moment istoric pentru comunitatea noastra”, a precizat primarul din Bicaz.

Si cum in comuna Bicaz exista o administratie harnica si determinata, nu este singurul proiect care a fost admis la finantare, pentru ca reprezentantii Primariei au mai depus un proiect pe AFIR, in suma de aproximativ 500.000 de euro (2.215.699,33 lei), unde s-a semnat deja contractul de finantare. Cu acesti bani, in satele Corni si Ciuta, apartinatoare comunei Bicaz, vor fi reabilitate cele doua camine culturale.

Si aici lucrarile sunt preconizate sa inceapa in decursul unei luni, potrivit informatiilor oferite de reprezentantii administratiei locale. O alta reusita a autoritatilor din Bicaz este castigarea unui proiect depus pe GAL, respectiv achizitia unui buldoexcavator in suma de aproximativ 65.000 de euro, din care 46.000 de euro este finantare nerambursabila. Ca si proiecte finalizate, putem aminti pietruirea si asfaltarea DC 96, intre Bicaz si Ciuta, pe o distanta de aproximativ 3,5 km, unde finantarea pe PNDL1 a fost de 1,2 milioane de lei, iar lucrarea a fost deja finalizata si achitata.

Gabriel Zetea: Am asistat cu emotie la implinirea unui vis al administratiei locale

 Prezent la sedinta Consiliului Local Bicaz, in cadrul careia a fost semnat si acest contract extrem de important pentru comunitate, seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a remarcat emotia si bucuria celor prezenti la acest moment deosebit pentru comunitatea din Bicaz.

”Am asistat (cu oarecare emotie, marturisesc), la implinirea visului administratiei locale: semnarea contractului de finantare a aductiunii de apa si infiintarea sistemului de canalizare, in valoare totala de aproape 15 milioane de lei, contract atat de asteptat si de necesar in Bicaz. Finantarea este asigurata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin PNDL2. Si spun ca am asistat cu emotie, deoarece am ascultat declaratiile consilierilor locali care, indiferent de culoarea lor politica, au aratat ca isi pierdusera speranta ca vreun Guvern isi va indrepta privirea si spre Bicaz.

PNDL2 a reprezentat ultima sansa pentru comunitatea locala de a accesa fonduri pentru acest tip de infrastructura edilitara, avand in vedere ca fondurile europene pot fi acordate doar localitatilor extrem de mari. Si am tinut sa il felicit pe primarul comunei Bicaz, Dorin Mitre, care nu si-a pierdut speranta si a depus documentatia necesara, inca de anul trecut, la Ministerul Dezvoltarii, avand toate avizele si acordurile necesare. Doresc mult succes administratiei locale si sper ca, pana in anul 2020, sa finalizeze intregul proiect la standardele cerute”, a conchis presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2