16 societati comerciale din Baia Mare si Sighetu Marmatiei verificate de politistii de investigare a criminalitatii economice

PNL

In perioada 18-19 iulie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat activitati pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei pentru prevenirea, descoperirea si combaterea faptelor ilicite care se comit in domeniul contrafacerii de marfuri, contrabandei cu tutun si comertului cu produse agroalimentare.

Astfel, politistii au efectuat controale si verificari la sediile a 16 de societati comerciale. In urma controalelor au fost constatate patru infractiuni de contrabanda si pentru abaterile constatate au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale. Sapte sanctiuni au fost la Legea nr.8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe si una la H.G. 237/2001 privind accesul, evidenta si protectia turistilor, conform IPJ Maramures.

Valoarea amenzilor aplicate este de 9.000 de lei. Totodata au fost ridicate in vederea confiscarii tigari in valoare de 3.000 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienta.

Sub coordonarea procurorului de caz se efectueaza cercetari in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a persoanelor implicate in comiterea infractiunilor de contrabanda constatate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1