16 unități de învățământ din Maramureș se află în scenariul roșu. Află lista

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.

Prin urmare, marți, 22 septembrie, se înregistrează următoarea situație:

 289 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 1 (S1, verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

 93 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 2 (S2, galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– 16 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (S3, roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Unitățile de învățământ care funcționează pe Scenariul 3 (roșu) sunt:

Denumirea unității de învățământNumăr total de preșcolari/ eleviObservații
Școala Gimnazială nr. 1 Leordina144Rata incidenței cumulate la nivel de comună este 7,20
Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa și unitățile structură arondate:345În Comitetul pentru Situații de Urgență întrunit la nivelul comunei Fărcașa, a fost medicii de familie au prezentat și analizat situația epidemiologică și au precizat că aceasta este staționară, însă poate să se înregistreze o recrudescență a bolii, întrucât există cazuri de viroze atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților.
-Grădinița cu Program Normal Fărcașa93
-Grădinița cu Program Normal Tămaia49
-Școala Profesională Sîrbi73
Școala Gimnazială Nr. 4 Poienile de sub Munte (structura Grădinița cu Program Normal Horb I20Cadrul didactic este în izolare la domiciliu
Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte și unitățile structură arondate:751Se execută lucrări la infrastructura școlară, acestea aflându-se în faza de finalizare.
-Grădinița cu Program Normal Centru23
-Grădinița cu Program Normal Nejni Crai I20
-Grădinița cu Program Normal Nejni Crai II20
-Grădinița cu Program Normal Potocina12
-Grădinița cu Program Normal Zacvașnița II12
-Școala Gimnazială Nr. 3 Poienile de sub Munte120
-Școala Primară Cornețea6
-Școala Primară Pentaia24
-Școala Primară Solotianei34

”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 22 septembrie, ora 12.00”, se arată într-un comunicat al ISJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2