17 medicamente noi se vor adauga la lista compensatelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 17 medicamente noi, aprobate prin hotarare de Guvern, se vor adauga la lista actuala a medicamentelor compensate, a declarat luni presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Marius Savu, la conferinta organizata de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei, informeaza Agerpres.

„Exista 17 molecule care au fost aprobate prin Hotarare de Guvern. Pentru acestea, in urmatoarele ore se vor finaliza protocoalele care vor fi folosite pentru utilizarea acestor medicamente. Acestea vor fi aprobate in urmatoarele zile si apoi, in cursul lunii iunie, pacientul va avea acces la aceste 17 molecule, care se adauga listei actuale a medicamentelor”, a precizat Savu.

Presedintele ANMDM a adaugat ca in perioada urmatoare obiectivul principal il constituie actualizarea continua a listei de medicamente compensate, astfel incat sa nu mai fie „sincopa care a existat in ultimii sase ani” si care a pus pacientul intr-o situatie extrem de neplacuta din punct de vedere al accesului la aceste tratamente.

Marius Savu a mai spus ca mai are in vedere evaluarea completa a listei pentru scoaterea de pe aceasta a unor medicamente vechi.

Potrivit presedintelui APAH-RO, Marinela Debu, Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei reprezinta momentul oportun pentru a atentiona populatia si autoritatile ca hepatita este o afectiune ce nu trebuie ignorata.

„Prin mediatizarea si popularizarea acestui eveniment speram sa incurajam oamenii, indiferent de varsta sau zona din care provin, sa se confrunte cu aceasta boala care face ravagii la nivel mondial, sa constientizeze ca exista si sa nu o ignore, deci sa ia masurile preventive necesare. In Romania, vorbim de peste 600.000 de persoane care sunt infectate cu virusul hepatitei C si aproape un milion infectate cu virusul hepatitic B. La nivel mondial, hepatita ucide in fiecare an circa 1,4 milioane de persoane si afecteaza alte sute de mii in intreaga lume”, a spus Debu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2