17 universitati romanesti in primele 300 in QS University Ranking EECA

Un numar de 17 universitati romanesti sunt prezente in primele 300 de universitati in QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia, informeaza AGERPRES.

Universitatea “Babes-Bolyai” se afla pe locul 40, Universitatea din Bucuresti ocupa locul 42, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi – 68, Universitatea Politehnica Bucuresti – 72, Universitatea de Vest din Timisoara – 74, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi – 80, Universitatea Politehnica din Timisoara – 109, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca – 119, Universitatea “Transilvania” din Brasov – 137, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati – 137, Universitatea din Suceava – 144, Academia de Stiinte Economice din Bucuresti – 155, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – 176.

In clasament se mai afla Universitatea din Craiova (locul 190), Universitatea din Oradea (intre locurile 211 – 220), Universitatea “Ovidius” din Constanta (intre 251 – 300), Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (intre 251 – 300).

“Felicitari tuturor celor 17 universitati romanesti prezente in primele 300 de universitati in QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia, prestigios top al universitatilor”, a transmis Sorin Cimpeanu, presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania.

Potrivit acestuia, topul ia in considerare 10 indicatori, intre care reputatia academica, reputatia universitatii in randul angajatorilor, numarul de lucrari stiintifice, dar si numarul de studenti internationali.

“Doresc sa adresez felicitari tuturor universitatilor romanesti care au reusit sa isi demonstreze calitatea in plan international. Acest top a aparut astazi si ia in considerare un numar de 10 indicatori. In primul rand este indicatorul care se refera la reputatia academica, apoi este reputatia universitatii in randul angajatorilor, numarul de lucrari stiintifice publicate de personalul didactic si de cercetare al universitatii, apartenenta la retele internationale, impactul in mediul online, numarul de citari per articol al cadrelor didactice si cercetatorilor din universitate, numarul de studenti internationali si activitatea de internationalizare a universitatilor – este indicatorul general cu privire la internationalizarea activitatilor universitatii”, a precizat, pentru AGERPRES, presedintele Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cimpeanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1