175 de milioane de lei finantari pe PNDL2, pentru reabilitarea drumurile judetene pe Valea Izei si Valea Ruscovei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doua contracte de finantare extrem de importante au fost semnate vineri, 11 mai, la Palatul Administrativ din Baia Mare, pentru reabilitarea drumurilor judetene de pe Valea Izei si Valea Ruscovei, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

La sedinta festiva a Consiliului Judetean Maramures, organizata in cadrul ”Zilelor Maramuresului – Haida, hai in Maramures” – editia a IV-a, a fost prezent vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), care a semnat, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, contractele de finantare pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua, in valoare de 175 de milioane de lei, care vizeaza reabilitarea si consolidarea a 60 km din drumurile judetene DJ186 Valea Izei si DJ187 Valea Ruscovei.

La intalnirea cu alesii judeteni si cu primarii de pe cele doua sectoare de drum judetean au participat si secretarul de stat in MDRAP, Adrian Gadea, Paula Pirvanescu, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Bogdan Tomoiaga, secretar de stat in Ministerul Turismului, parlamentarii de Maramures, Liviu Marian Pop, Gheorghe Simon si Calin Matei.

„Judetul Maramures este un judet aparte, cu oameni minunati, cu zone extraordinare si obiceiuri care au fost transmise din generatie in generatie. Maramuresul  are un mare potential, inclusiv turistic si beneficiaza de sprijinul si implicarea autoritatilor locale dornice sa faca lucruri bune pentru comunitate, de la modernizarea infrastructurii la valorificarea patrimoniului cultural si istoric, dar si la incurajarea investitiilor”, a declarat, cu aceasta ocazie, viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Acesta a subliniat ca, prin cele doua etape ale PNDL s-a asigurat, la nivelul intregului judet, finantare pentru 290 de obiective, in valoare totala de peste un miliard de lei, pentru realizarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si a celor de canalizare, pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor sanitare, pentru construirea si reabilitarea drumurilor publice, a podurilor si podetelor, dar si pentru extinderea sistemelor de iluminat public stradal”.

In judetul Maramures, se deruleaza proiecte importante si prin Programul Operational Regional: in perioada de programare 2007-2013, s-au finalizat 33 de proiecte (aproximativ 440 de milioane de lei), iar in ceea ce priveste perioada 2014-2020, se afla in implementare 23 de proiecte, in valoare totala de peste 260 de milioane de lei. Tot in implementare sunt si trei proiecte finantate in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa  (cu o valoare totala de circa 2,4 milioane de lei), iar prin programele de cooperare teritoriala s-au finalizat doua proiecte (de aproximativ 400.000 de euro). Alte doua proiecte de peste 1,2 milioane de euro sunt in prezent implementare, a aratat vicepremierul Paul Stanescu.

Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a precizat ca, pe langa aceste contracte, judetul Maramures a mai obtinut o finantare de 50 de milioane de euro prin Programului Operational Regional, pentru reabilitarea Drumului Nordului, in Tara Lapusului, pe o distanta de 78 de kilometri.

In ceea ce priveste cele doua contracte de finantare semnate vineri, in valoare totala de 175 de milioane de lei, documentatiile sunt pregatite pentru ca, in aceasta luna sa fie urcate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

”Acesti bani care vin in Maramures dovedesc faptul ca incepem sa ne tinem de cuvant si este extrem de important sa intelegem ca trebuie iesim in fata oameni si sa le spunem ca intr-un singur mandat putem gandi un proiect, sa depunem documentatia, sa obtinem finantarea si sa realizam executia”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Guvernul Romaniei va aloca o noua finantare pentru lucrarile efectuate la Aeroportul International ”Maramures”

Ministrul Dezvoltarii, Paul Stanescu a aratat ca Ministerul pe care il conduce asteapta ca si alte proiecte din Maramures sa fie depuse la finantare, fondurile fiind acordate pe criterii foarte clar stabilite, care nu tin cont de culoarea politica a primariilor.

”Judetului Maramures i-a fost acordata o suma extrem de importanta pe PNDL 2, respectiv 750 de milioane de lei si vreau sa stiti ca, atat eu, cat si echipa mea de la Ministerul Dezvoltarii, suntem pregatiti sa rezolvam orice problema. Totodata, vreau sa subliniez faptul ca, in sedinta de Guvern de joi, 10 mai, a trecut una dintre cele mai importante Ordonante, cea care se refera la parteneriatul public-privat si sper ca, in acest fel Romania sa poata sa se dezvolte. Totodata, in sedinta de joia viitoare vom adopta si Ordonanta referitoare la achizitii publice”, a precizat ministrul Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu.

Viceprim-ministrul a mai subliniat faptul ca, in urma discutiei avute cu primul-ministru al Romaniei, Viorica Dancila, referitor la Aeroportul International ”Maramures”, a primit asigurari ca, in sedinta de joi, 17 mai, Guvernul Romaniei va aloca o noua suma pentru finantarea in continuare a lucrarilor deja efectuate la Aeroport.

La cuvant s-a inscris si secretarul de stat in MDRAP, Adrian Gadea, care s-a aratat incantat sa fie prezent la ”Zilele Maramuresului”, un eveniment extrem de important care promoveaza traditiile, cultura si obiceiurile. Acesta a vorbit si despre finantarile care au venit in Maramures pe PNDL1 si PNDL2, respectiv 359 de milioane acordati in  prima etapa pentru 131 de obiective, din care mai trebuie decontate doar 160 de milioane, existand inca lucrari in derulare si alti 715 milioane de lei alocati judetului pe PNDL2, pentru 159 de obiective.

”In etapa a doua s-au semnat deja 135 de contracte, altele se afla pe circuitul de avizare, in timp ce pentru 16 proiecte asteptam inca documentatii suplimentare. Aceste 290 de obiective care sunt finantate in judet vor crea conditii mai bune de viata pentru toti locuitorii”, a declarat secretarul de stat Adrian Gadea.

Un mesaj de salut a avut si secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Paula Stanescu, care a aratat ca vine cu drag in Maramures, iar cu ocazia acestei vizite va discuta cu mediul de afaceri despre noutatile privind finantarea antreprenorilor.

Si ministrul secretar de stat, maramureseanul Bogdan Tomoiaga a dorit sa felicite echipa Consiliului Judetean Maramures pentru felul in care se promoveaza turismul la nivelul judetului, acest lucru fiind evident prin cresterea semnificativa a numarului de turisti, in ultimii trei ani de zile.

Au vorbit, apoi, parlamentarii de Maramures, dar si reprezentantii grupurilor politice din Consiliul Judetean, precum si primarii de pe Valea Izei si Valea Ruscovei prezenti la eveniment. Dupa incheierea sedintei festive s-a trecut la semnarea celor doua contracte de finantare pe DJ 186 si DJ 187, in valoare totala de 175 de milioane de lei, in prezenta edililor din comunitatile care se afla pe acest traseu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2