181 de dascali din Maramures au sustinut, astazi, proba scrisa a examenului de Definitivat pentru obtinerea dreptului de a fi titular in invatamantul preuniversitar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

198 de dascali s-au inscris pentru a obtine Definitivatul in invatamantul preuniversitar. Dintre acestia, 181 au fost prezenti, astazi, la examenul scris, care a fost sustinut la Colegiul Tehnologic “George Baritiu” din Baia Mare. Din cei 17 absenti, 12 au lipsit din motive personale.

Concursul a fost organizat pentru 35 de discipline. La proba scrisa, care a durat 4 ore, nu a existat niciun candidat eliminat. Pentru ca acest examen sa fie promovat nota generala minima obtinuta trebuie sa fie 8.

Prof. Marius Cucuiat, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures: “Orice profesor ca sa ramana in sistem trebuie sa aiba Definitivatul pentru ca altfel nu pot avansa in cariera didactica. Nota minima de promovare a acestui examen este 8, respectiv proba scrisa de 7 ori plus notele de la cele doua inspectii, care sunt pe parcursul unui an scolar, si nota de portofoliu personal al cadrului didactic. Dupa acest examen, dascalii pot sa avanseze in cariera prin obtinerea gradului II si ulterior a gradului I.”

Rezultatele se vor afisa in 31 iulie 2019. In aceeasi zi, candidatii, care sunt nemultumiti de notele obtinute pot face contestatii. Acestea pot fi depuse atat miercuri, pana la ora 20.00, cat si joi, 1 august, pana cel tarziu la ora 14.00.

Rezultatele finale se vor da luni, 5 august 2019.

Ana Avram

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2