185 unitati de invatamant preuniversitar maramuresene sunt dotate cu sisteme video de supraveghere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisarul sef de politie Ionel Todoran, seful Inspectoratului de Politie a Judetului Maramures, a declarat la intalnirea desfasurata joi, 14 decembrie, cu privire la analiza actiunilor desfasurate privind implementarea la nivel judetean a planului teritorial comun de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delicventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant, ca 185 de unitati de invatamant preuniversitar maramuresene sunt dotate cu sisteme video de supraveghere.

In judet sunt 78 de unitati de invatamant care nu au gard imprejmuitor, alte 21 sunt amplasate intr-o zona iluminata corespunzator si 30 sunt situate intr-o zona periferica izolata. Au fost semnalate opt infractiuni, comise in lunile octombrie si noiembrie, in incinta unitatilor de invatamant, din care sapte fapte au fost inregistrate la nivel urban, iar una in mediul rural, a mai adaugat inspectorul sef al IPJ Maramures ( doua furturi, o purtare abuziva si cinci alte fapte).

Angajatii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au desfasurat 181 de actiuni preventive pentru combaterea absenteismului scolar, respectarea regimului circulatiei rutiere, respectiv au participat la 99 de sedinte cu cadrele didactice si parinti, dar si la 136 de intalniri cu elevii in cadrul orelor de curs. S-au aplicat 71 de sanctiuni contraventionale.

In vederea prevenirii violentei in scoli si in zona adiacenta acestora, se va pune accent la intalnirile cu asociatiile de parinti/comitetul de parinti, consilii profesorale, consilii de administratie la instruirea cu privire la existenta unor riscuri in mediul virtual, prin accesarea de catre elevi a unor site-uri si pagini web cu un nivel ridicat de victimizare.

10 acorduri de parteneriat incheiate de jandarmii maramureseni

Inspectoratul Judetean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramures a incheiat 10 acorduri de parteneriat cu unitati de invatamant preuniversitar pentru educarea tinerilor, respectarea legilor si prevenirea de manifestari violente sau alte fapte sociale, a precizat maiorul Mihai Munteanu.

Jandarmii maramureseni au desfasurat cinci actiuni pentru combaterea absenteismului scolar. Au fost surprinsi 42 de elevi care absentau de la cursuri, fiind aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1950 lei si 23 avertismente.

Inspectorul scolar judetean adjunct, Ciprian Cucuiat, a mentionat despre prioritatile pentru rezolvarea cresterii sigurantei in scoli si zonele adiacente,  la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale. Prefectul Vasile Moldovan a declarat: ”Invatamantul reprezinta o prioritate nationala, suntem interesati de a asigura accesul la educatie al copiilor in conditii de siguranta, inclusiv a personalului didactic. Vom intreprinde demersurile necesare la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale si vom solicita primarilor sa se implice pentru a gestiona deficientele constatate”.

53 sanctiuni aplicate de inspectorii de prevenire de la ISU Maramures

Lt.col. Claudiu Scoarta, din cadrul inspectiei de prevenire de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, a precizat ca au fost efectuate 99 de  controale cu privire la avizarea/autorizarea unitatilor de invatamant la incendii.

Au fost identificate 203 nereguli, 63 au fost  remediate in timpul controlului, fiind aplicate 53 de sanctiuni si 51 de avertismente. Din totalul unitatilor de invatamant verificate, sunt 25 de unitati cu personalitate juridica autorizate, 33 sunt neautorizate, iar celelalte nu fac obiectul autorizarii, conform legislatiei in vigoare

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2