19 cazuri noi de infectare cu coronavirus în Maramureș. 18 sunt de la secția de psihiatrie din Sighetu Marmației

Luni, 29 iunie, autoritățile au anunțat 19 cazuri noi de infectare cu coronavirus în Maramureș.

18 din cele 19 cazuri provin de la secția de psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

În celălalt caz este vorba despre un alt pacient din Vișeu, internat la spitalul din Sighet, care nu are însă legătura că ceilalți 18, conform unor surse apropiate ZiarMM.

”La Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma testării pentru depistarea virusului SARS-COV19, sunt pozitivi 18 pacienți internați într-o secție a unității medicale. Cei 18 pacienți infectați cu noul Coronavirus sunt asimptomatici.

Ei au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase. S-a procedat la curățenia și dezinfecția spațiilor din secția unde au fost internați și izolați inițial cei 18 pacienți. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.

S-a procedat la recoltarea de probe și testarea întregului personal medical din spital – 688 de angajați. O altă măsură dispusă de către Direcția de Sănătate Publică a fost de testare a pacienților bolnavi psihic și cronici, adică 104 pacienți. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus”, precizează CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1