19 proiecte de hotarare dezbatute pe parcursul a patru ore de alesii judeteni

Miercuri, 27 septembrie, alesii judeteni s-au intalnit in sedinta ordinara a lunii in curs, pentru a discuta si a vota 16 proiecte aflate pe ordinea de zi si trei proiecte de pe lista suplimentara. Ultimul punct suplimentar a constat in prezentarea raportului privind situatia patrimoniului locativ din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, raport adus in atentia consilierilor judeteni de catre seful de cabinet al presedintelui Consiliului Judetean, Attila Somogyi.

Sedinta a fost condusa de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care i-a rugat pe toti cei prezenti sa pastreze un moment de reculegere in aminitirea celui care a fost emeritul profesor Lascar Pana. Mai mult, seful administratiei judetene a precizat ca va propune ca, in sedinta viitoare, Lascar Pana sa fie numit, post-mortem, cetatean de onoare al judetului Maramures.

Presedintele CJ Maramures a amintit si despre cele doua vizite extrem de importante pe care judetul nostru le-a primit saptamana trecuta. Este vorba despre prezenta in Baia Mare a ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, care a ales ca, pentru regiunea de Nord-Vest, Legea Turismului sa fie dezbatuta in Maramures, dar a vorbit si despre vizita europarlamentarilor Viorica Dancila si Constanze Krehl, coordonator al Grupului Socialistilor in Comisia REGI din Parlamentul European.

Discutiile s-au intins pe parcursul a aproape patru ore, timp in care alesii judeteni au expus opinii si au intervenit pe marginea proiectelor. La final, din cele 19 proiecte supuse votului plenului a fost retras, pentru fundamentare, cel privind aprobarea inchirierii unei suprafete de teren din domeniul public al judetului Maramures aflat in administrarea Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare. In ceea ce priveste proiectul privind insusirea documentatiilor cadastrale pentru imobilele din domeniul public al judetului Maramures aflate in administrarea Centrului Scolar pentru Educatie Inclusiva Targu Lapus, acesta a fost respins la vot.

Consiliul Judetean in formula completa in urma validarii mandatului consilierului PMP, Gheorghe Grad

Primul proiect pe ordinea de zi a privit validarea mandatului de consilier judetean a reprezentantului PMP, Gheorghe Grad, care a luat locul fostului vicepresedinte Lucian Morar in forul legislativ judetean.

La punctul doi s-a votat ca, in locul chestorului de politie, Viorica Marincas, care s-a pensionat, in componenta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Maramures sa fie validat ca membru comisarul-sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Ionel Todoran.

Alesii judeteni au validat si aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2017, dar si aprobarea contributiei Consiliului Judetean la diferite actiuni finantate din rezerva bugetara. S-a aprobat, totadata, Planul de Intretinere si reparatii curente si periodice pe reteaua de drumuri judetene in anul 2017, dar si aprobarea programului suplimentar pe reteaua de drumuri judetene.

In cadrul sedintei a fost validata reorganizarea Echipei Intersectoriale Locale Maramures pentru prevenirea si combaterea exploatarii copiilor, prevenirea violentei asupra copilului si a violentei in familie. In cadrul acestei sedinte au fost numiti si membrii in Consiliul de Administratie la Regia Autonoma ”Aeroportul International Maramures”, care au fost desemnati in urma concursului desfasurat la inceputul lunii septembrie. Totodata, in Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara A.D.I. – Maramures, ca reprezentant al Consiliului Judetean in locul fostului vicepresedinte, Lucian Morar, a fost numit consilierul judetean Ioan Sas.

Managerului Spitalului de Boli Infectioase, Sorina Birle, prezenta in plenul CJ Maramures

In fata plenului a fost prezenta si Sorina Birle, managerul interimar al Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean, care a cerut plenului aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele ”Instalare lift exterior corp cladire A” si ”Extindere corp cladire psihiatrie barbati”.

Cele doua proiecte au trecut prin votul alesilor judeteni fiind apropbate, iar presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea subliniind faptul ca, atat Spitalul de Boli Infectioase, cat si Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare sunt unitati medicale de elita, iar institutia Consiliului Judetean va continua sa ajute financiar aceste spitale pentru a le mentine la cele mai ridicate standarde.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1