2.000 de oameni, salvati de organizatiile umanitare si autoritati din Marea Mediterana in doar doua zile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Paza de coasta italiana a anuntat ca 300 de oameni au fost salvati sambata din Stramtoarea Siciliei de catre organizatiile umanitare, dupa ce 1.300 fusesera recuperati vineri din largul Libiei, scrie DPA, informeaza AGERPRES.

Tot sambata, marina libiana a anuntat ca 431 de oameni, mai ales femei si copii, au fost recuperati de la bordul unor ambarcatiuni pneumatice in timp ce se indreptau catre Europa, transmite AFP.

Organizatia Medici Fara Frontiere, care a participat la 13 operatiuni de salvare vineri, a postat pe contul sau de Twitter ca ceea ce se intampla in Marea Mediterana este un “cosmar”.

Cel putin 230 de oameni au fost dati disparuti sau au murit in ianuarie in apele libiene in incercarea de a ajunge in Europa, conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite.

Reuniti in Malta vineri, sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana s-au angajat sa vina in ajutorul Libiei pentru a lupta impotriva traficului de migranti, scrie AFP.

Oficialii UE au mai elaborat un plan care sa blocheze rutele migrantilor dinspre Libia, insa el a fost criticat de organizatiile internationale care se tem ca migrantii blocati in Libia sufera abuzuri.

Traficantii de migranti profita de haosul politic din Libia de dupa caderea lui Moammar Gaddafi in 2011. Majoritatea celor care pleaca din Libia au ca destinatie Italia care se afla la aproximativ 300 de kilometri.

In absenta unei armate sau a fortelor de securitate bine antrenate, mai multe militii joaca rolul oamenilor legii si sunt adesea acuzate de complicitate cu traficantii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *