2% dintre romani iau masa in oras zilnic 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

restaurant_table_fotolia_661220006Doar 2% dintre romani iau masa in oras in fiecare zi iar cei mai multi, aproximativ 20%, mananca o data pana la de trei ori pe saptamana mancare gata preparata, conform unui studiu despre obiceiurile de consum de mancare in afara casei, remis, joi, AGERPRES.

Cei tineri si foarte tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, sunt aceia care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din Bucuresti si din orasele mari. Locuitorii Capitalei si cei din marile orase sunt campioni la frecventa consumului de alimente in afara casei, cu un procent dublu fata de ceilalti romani.

Persoanele cu venituri mari, de peste 4.000 de lei, mananca chiar mai des de o data pe zi in oras, conform studiului efectuat de GfK Romania. Si tinerii, chiar daca nu au deloc venit sau au un venit foarte mic, obisnuiesc sa manance in mers cel putin o data pe zi.

Localurile cu servire rapida care vand burgeri, shaorma, pui prajit si cartofi prajiti sunt preferate pentru cumpararea de mancare pentru a fi consumata ‘in mers’. 50% dintre participantii la studiul GfK declara ca au cumparat de la un astfel de local in ultimele patru saptamani.

Fast-food-urile sunt frecventate cu precadere de catre barbati, in timp ce femeile opteaza mai degraba pentru patiserii sau covrigarii. Cei mai multi dintre clientii acestor locatii au intre 25-34 de ani.

Pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei in topul preferintelor si au un public mai tanar, pizza fiind consumata cu precadere de cei intre 18 si 24 de ani. Pizzeriile sunt si optiunea cea mai des intalnita la persoanele cu venituri peste medie, in timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.

Patiseriile sunt la fel de populare ca si fast-food-urile in localitatile medii (intre 50.000 si 200.000 de locuitori), in vreme ce pizzeriile sunt preferate in orasele mari, cu peste 200.000 de cetateni, exceptand Capitala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2