2 miliarde de euro intr-o zi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Atat a imprumutat guvernul Romaniei vineri, 2 februarie, de pe pietele financiare internationale. Problema e nu ca s-a imprumutat, ci ce se face cu ei. Daca acesti bani ar merge in investitii precum infrastructura, spitale, scoli, ar fi bine, ar genera locuri de munca si implicit crestere economica sustenabila. In realitate, se finanteaza deficitul bugetar, fara un beneficiu real pentru economie, generand doar inflatie, precum si achizitii la suprapret de consumabile si servicii.

Termenele de rambursare sunt si ele ingrijoratoare, mai exact 750 de milioane s-au contractat pentru 12 ani, iar 1,25 miliarde pe 20 de ani, ultimul cu o dobanda mare, de 3,375% pe an. Inacceptabil insa e faptul ca nu se face nimic palpabil cu banii. Tineti minte promisiunea cu autostrada Bucuresti-Comarnic? Trebuia sa fie gata in 4 ani, in fapt nici macar nu a inceput. Iar cele cateva, putine, crapa sub ochii nostri, ai platitorilor de taxe si impozite. Iar in urma privatizarilor gen BCR, Petrom si celelalte, nimeni nu stie ce s-a intamplat cu banii, in timp ce investitorii privati construiesc, in ciuda degringoladei fiscale si imprevizibilitatii taxelor si impozitelor.

Din 2012, adica de 5 ani, guvernarea PSD, cu concursul ALDE si UDMR, a luat imprumuturi interne si externe de peste 60 de miliarde de euro (in lei si euro) fara sa realizeze vreo investitie majora. Niciuna.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ccc

    le trebuie bani lui Dragnea si acolitilor lui sa investeasca in insula Belina, sau cine stie … citeam ieri ca 22 mii de bugetari au salariile scazute si 2 milioane de lucratori la privat inca nu au primit marire de salar, deci si aia o sa aiba scaderi – oare ce zicea Dragnea si Olguta Vasilescu si Tudose??? garantau cu viata lor ca nu sunt scaderi salariale … PSD ???? o gloata de analfabeti, batuti in cap si pus pe furat …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2