20 de baloane cu aer cald au fost deja confirmate ca participare la Festivalul ”Maramures Balloon Fiesta”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea de-a patra editie a ”Maramures Balloon Fiesta” va avea loc in intervalul 28 septembrie – 1 octombrie 2017, pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului Romaniei si este un eveniment international care promoveaza frumusetea si valorile culturale ale Maramuresului. Organizat de Asociatia SENS cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures, pentru buna desfasurare a actiunii au anuntat ca isi vor da concursul si reprezentantii autoritatii locale baimarene.

In dimineata zilei de joi, 8 septembrie 2017, in cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a avut loc o sedinta tehnica privind Festivalul ”Maramures Balloon Fiesta”, la care au participat Loredana Ionescu, presedintele Asociatiei SENS si Peter Hurley, presedintele Asociatiei Interculturale de Traditii. S-au stabilit detaliile privind perioada de organizare, aspectele tehnice si s-a decis ca locatia evenimentului sa fie pe Aerodromul Baia Mare, cu sprijinul logistic al Aeroportului International Maramures. Totodata, s-a luat act de intentia municipalitatii baimarene de a sprijini organizarea evenimentului in beneficiul proiectului si al locuitorilor din Baia Mare.

Loredana Ionescu, presedintele Asociatiei SENS a aratat ca, impreuna cu reprezentantii Consiliului Judetean Maramures, s-a decis ca locul de desfasurare a Festivalului ”Maramures Balloon Fiesta” sa fie pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului Romaniei, spatiul fiind mai potrivit decat cel pe care Aeroportul International Maramures ar fi putut sa il puna la dispozitie.

”Pregatirile sunt in toi si suntem avansati la capitolul organizare. Totodata, pajistea de la Aerodromul Baia Mare se potriveste mult mai bine conceptului pe care dorim sa il promovam, respectiv Maramuresul autentic. Mai mult, vom ridica aici un fus inalt de sapte metri, realizat de Mos Pupaza, in mijlocul unei podea de lemn de cateva sute de metri, in jurul careia vor fi amplasate standurile comerciantilor participanti la festivalul baloanelor, trei zile despre gastronomie locala, despre traditii, despre ospitalitatea oamenilor locului si despre bucuria zborului.

Pot spune ca, pana in acest moment au confirmat prezenta 20 de baloane, dar sper ca la final sa avem aproximativ 30 de baloane in Maramures, cu piloti sositi din toata Europa. Echipajele prezente insumeaza aproximativ 100 de persoane care se vor afla in Maramures pentru cateva zile, iar turistilor care doresc sa vina in judetul nostru le-am pregatit pachete turistice complexe, extrem de atractive, care includ cazare, scurte circuite in Maramures si participarea la festivalul baloanelor.

In ceea ce priveste intentia municipalitatii baimarene de a se implica in acest eveniment, suntem incantati sa ii avem parteneri si asteptam in acest sens, aprobarea cat mai rapida a unei hotarari de Consiliu Local”, a aratat presedintele Asociatiei SENS, Loredana Ionescu.

Si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a subliniat faptul ca ”Maramures Balloon Fiesta” va fi unul dintre cele mai frumoase festivaluri organizate in acest an.

”Aspectele tehnice si detaliile organizatorice au fost discutate inca din primavara anului in curs, iar Consiliul Judetean Maramures a imbratisat acest concept chiar de la primul dialog. Ne bucura faptul ca si administratia locala baimareana isi doreste sa sustina financiar organizarea festivalului la care sunt asteptati, in numar cat mai mare, si locuitorii din Baia Mare.

Am sprijinit in acest an organizarea a zeci de festivaluri in judetul Maramures si vom sustine, din punct de vedere financiar, toate investitiile care ajuta la promovarea judetului, a Maramuresului ca brand turistic”, a precizat seful administratiei judetene.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2