20 de proiecte au fost aprobate in prima sedinta ordinara din 2018 a Consiliului Judetean Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

20 de proiecte de hotarare au fost supuse miercuri, 31 ianuarie 2018, votului consilierilor judeteni.  O sedinta a care a durat aproximativ trei ore si in care au fost facute atat declaratii politice, cat si prezentari privind deplasarea reprezentantilor CJ Maramures la Targul International de la Zurich, Elvetia, dar si la intalnirea cu comisia de organizare a Adunarii Regiunilor Europei (ARE), care a avut loc in Bruxelles.

Alesii judeteni au aprobat repartizarea pe destinatii a sumelor defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru drumuri judetene si comunale pe anul 2018. La repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru cele doua categorii de drumuri s-au avut in vedere lungimea, dar mai ales starea tehnica a drumurilor.

S-a propus, astfel, repartizarea a 1.500 mii lei unitatilor administrativ-teritoriale pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile comunale si 9.108 mii lei bugetului propriu al consiliului judetean, pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene. In cadrul sedintei s-a aprobat si acordarea licentelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, pentru angajati si elevi din diverse localitati ale Maramuresului, precum si schimbarea unor ore de plecare-sosire si eliminarea unor curse din graficul de circulatie.

Si pentru anul 2018, Consiliul Judetean Maramures a aprobat o cotizatie de cate 50.000 de lei in calitate de membru-asociat la urmatoarele Grupuri de Actiune Locala (GAL): Maramures Vest, Microregiunea Mara – Natur, Valea Izei – Moisei si Mara Gutai.

In cadrul sedintei de Consiliu Judetean, alesii au votat proiectul de hotarare privind stabilirea salariilor de baza pentru functionarii publici si personalul contractual ce fac parte din familia ocupationala ”Administratie” din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Maramures, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures si a Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor.

Proiectul a trecut cu 27 de voturi pentru si sase abtineri. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a tinut sa infirme public zvonurile aparute in media locala, potrivit carora Consiliul Judetean ar fi cerut suplimentari de fonduri pentru a asigura plata salariilor, aratand faptul ca, si pentru anul 2018, bugetul institutiei este suficient pentru a asigura toate cheltuielile necesare.

Un proiect care va continua si pe parcursul anului 2018 este cel care se desfasoara sub egida ”Fiecare copil in gradinita”, fiind un parteneriat incheiat de catre Consiliul Judetean Maramures cu Institutia Prefectului – Judetul Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean si cu Asociatia OvidiuRo. Judetul Maramures va cofinanta 50% din valoarea proiectului, in valoare maxima de 30.000 de lei.

Consilierii judeteni au votat si pentru organizarea evenimentului ”Academia de vara ARE” in judetul Maramures, in anul 2018, in colaborare cu Adunarea Regiunilor Europei. Tinand cont de faptul ca anul 2018 a fost declarat ”Anul European al Patrimoniului Cultural”, tema agreata de comun acord pentru Academia de Vara ARE 2018 este ”Patrimoniul cultural pentru atractivitate regionala”,  o tema generoasa care va aduce in prim plan bogata mostenire culturala a Maramuresului.

Prin vot secret, vicepresedintele Ioan Doru Dancus a fost numit ca si reprezentant al Consiliului Judetean Maramures in Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara A.D.I. – Maramures, iar consilierul judetean Liliana Moga va reprezenta administratia judeteana in Consiliul de Administratie al Centrului National de Excelenta Baia Mare. Tot prin vot secret a fost validata si comisia de selectie pentru membrii Consiliului de administratie la S.C. Drumuri si Poduri Maramures” S.A., respectiv Claudia Breban, Sorina Simicorescu si Carmela David. In cadrul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Maramures, Dorin Coste a fost inlocuit cu Marius Velea, reprezentant al Corpului National al Politistilor.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *