200.000 de lei pentru premierea ”elevilor de aur” ai Maramuresului

Reclame home 1
Reclame home 1

Alesii judeteni au aprobat, la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Maramures, desfasurata la inceputul lunii decembrie 2019, acordarea sumei de 200.000 de lei, reprezentand stimulente financiare pentru elevii care au obtinut distinctii, medalii si premii speciale la olimpiadele si concursurile scolare judetene, precum si cadrelor didactice care s-au ocupat de pregatirea acestora.

Deoarece unitatile de invatamant si inspectoratele scolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii, s-a creat cadrul legal prin care consiliile judetene se pot implica direct in finantarea premiilor acordate de unitatile de invatamant si inspectoratele scolare.

Olimpiadele si concursurile judetene pentru care se acorda stimulente financiare se propun de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures, care instiinteaza unitatile scolare cu privire la perioada depunerii dosarelor. Inspectoratul Scolar Judetean Maramures centralizeaza informatiile primite de la unitatile de invatamant si stabileste importanta si relevanta olimpiadelor si concursurilor scolare judetene pe discipline, dupa care propune cuantumurile stimulentelor financiare.

Stimulentele financiare acordate cadrelor didactice, care s-au ocupat de pregatirea elevilor, au aceeasi valoare ca stimulentele acordate acestora, iar in situatia in care un elev/ cadru didactic a obtinut premii la mai multe concursuri se va acorda un singur stimulent, cel cu valoarea cea mai mare.

Si in anul 2019, la fel ca si in ultimii trei ani, Consiliul Judetean a derulat foarte multe proiecte in parteneriat cu ISJ Maramures, dar si cu scoli din judet care au dorit sa implementeze proiecte judetene, nationale sau europene.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole