200 de asistenti maternali si personali au pichetat Prefectura Maramures. Afla motivele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

porotest 3Aproximativ 200 de asistenti maternali si personali din judetul Maramures au pichetat joi, 14 ianuarie, Prefectura Maramures. Lor li s-au alaturat si alti angajati din administratia publica locala.

Ei au solicitat, printre altele, sa li se respecte mai multe drepturi castigate in instanta.

“Acum suntem la nivel de discutii si promisiuni. Lucrurile nu se vor opri aici daca nu vom avea ca finalitate punctele pe care vi le-am citit, respectiv plata drepturilor castigate in instanta atat de maternali, cat si de salariatii din centre si case, cresterea salariala de 25% la asistentii personali”, a spus Florin Hossu, presedintele Cartel Alfa Maramures.

Conform unui comunicat al Institutiei Prefectului, sindicalistii au fost primiti de prefectul Anton Rohian, care s-a aratat preocupat de problemele aduse in discutie si a afirmat ca nu este normal ca legea sa fie aplicata aleatoriu. El a promis ca Institutia Prefectului va trimite o nota primariilor din judet prin care se va cere ca acestea sa prevada in bugetele proprii cresterea salariala de 25% pentru asistentii personali, “oameni care fac atat de mult bine comunitatilor in care lucreaza”.

In acest scop, Anton Rohian a solicitat sindicalistilor sa intocmeasca liste punctuale, din care sa rezulte care primarii din judet nu au acordat aceste cresteri salariale si, pentru fiecare caz in parte, cati angajati sunt afectati. Totusi, prefectul le-a reamintit sindicalistilor ca 2016 nu este un an usor.

Vezi mai jos intreaga lista de revendicari a sindicalistilor:

  • Intreruperea acordarii (in avans) a drepturilor salariale castigate in instanta de care membrii de sindicat, din cadrul DGASPC Maramures, asistentii maternali si lucratori din case si centre, conform Legii 71/2010 cu privire la OUG 71/2009 (privind drepturile salariale castigate in instanta);
  • Acordarea discriminatorie a cresterilor salariale de 25% asistentilor personali, angajati ai primariilor. O parte din primariile din judetul Maramures au acordat aceasta crestere conform OUG 35/2015, iar o parte importanta nu doreste punerea in practica a acestei prevederi;
  • Intentia Guvernului de a elimina plata orelor de lucru efectuate in zilele de sambata, duminica si sarbatori religioase sau/si legale (in acest moment in cadrul unitatilor din DGASPC-uri nu exista personal suficient care sa permita acordarea zilelor libere in termenul de o luna, asa cum prevede legislatia).

Vlad HERMAN

protest protest 2 anton rohian sindicalisti

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2