2017, un an mai pasnic in Maramures: Infractiunile au scazut cu aproape 6%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Luni, 29 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures a avut loc evaluarea activitatii si a rezultatelor obtinute de politistii maramureseni in anul 2017, anunta Politia Maramures.

Raportul de evaluare a fost prezentat de seful inspectoratului, comisar sef de politie Todoran Ioneliar la activitate au participat, alaturi de politistii maramureseni, Alexandru Cosma – subprefectul Judetului Maramures, George Moldovan –  vicepresedintele Consiliului Judetean, doamna Dana Borcuti – prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures,  precum si comandantii si sefii institutiilor din sistemul de ordine si siguranta publica, reprezentati ai institutiilor descentralizate ale statului si parteneri institutionali cu care s-a colaborat in anul 2017.

Din partea Inspectoratului General al Politiei Romane a fost prezent chestorul de politie Voicu Mihai Marius, adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, care a transmis mesajul de felicitare, apreciere si sprijin al inspectorului general al Politiei Romane.

Conform evaluarii, in anul 2017 au fost sesizate cu aproape 6% mai putine infractiuni fata de anul 2016, criminalitatea sesizata s-a diminuat pentru al treilea an consecutiv. Este imbucurator ca infractiunile de natura judiciara au scazut cu aproape 12% .

Preocuparea politistilor pentru constatarea si combaterea fenomenului infractional a condus la cresterea ponderii infractiunilor sesizate din oficiu din totalul infractiunilor sesizate, de la 28,6% in 2016, la 32,2% in acest an.

Criminalitatea stradala

Tinta a eforturilor depuse impreuna cu partenerii institutionali, infractionalitatea stradala a scazut pentru al treilea an consecutiv, cu 3% fata de 2016 si cu 10% fata de 2015.

Nu a fost inregistrata nicio infractiune de omor comisa stradal, iar incidenta talhariilor stradale s-a redus cu aproape 40 %. Cele mai multe fapte stradale au fost inregistrate in mediul urban (94,8%), cu precadere in cele doua municipii ale judetului: Baia Mare – 318 fapte si Sighetu Marmatiei – 73.

 Criminalitatea in mediul rural

Acest indicator este in scadere pentru al patrulea an consecutiv, iar fata de anul 2016, anul trecut in mediul rural au fost sesizate cu 8,5% mai putine infractiuni.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *