2020 – anul în care au murit două legende sportive

Reclame home 1
Reclame home 1

2020 a fost anul în care cinematografia, muzica și sportul au pierdut unele dintre cele mai mari nume. S-au stins din viață anul acesta vedete precum cunoscutul baschetbalist Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter împreună cu una dintre fiicele sale, celebrii actori Sean Connery și Kirk Douglas. Și sportul a pierdut unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor: Maradona.

Lumea fotbalului a pierdut în 2020 unul dintre talentele sale supreme. Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardiac, după o carieră încununată de superlative, dar și de excese, informează digi24.

„Zeu al driblingului” și „Dumnezeu al balonului rotund”, așa cum era supranumit, a fost unul dintre cei mai talentați, carismatici și controvesați jucători din istorie. Talentul său uriaș a inspirat nenumărați fotbaliști și a încântat sute de milioane de fani.

Supranumit Pibe D`Oro, Diego Maradona a jucat de 91 de ori pentru naționala Argentinei. A marcat 34 de goluri și a participat la patru turnee finale ale Campionatului Mondial. Iar în 1986, a condus „Pumele” către titlul suprem. Înger și demon deopotrivă, „Dumnezeul balonului rotund”, dar și al exceselor, Diego Armando Maradona va rămâne în memoria tuturor drept numărul 10 suprem.

– Dacă ar trebui să ții un discurs la propria înmormântare, ce ai spune?

– Îți mulțumesc că ai jucat fotbal! E sportul care mi-a oferit cele mai mari bucurii, cea mai multă libertate. M-a făcut să simt că pot atinge cerul. Îi mulțumesc mingii. Acesta ar fi epitaful meu: mulțumesc mingii!

Unul dintre cei mai străluciți jucători de baschet de pe planetă, americanul Kobe Bryant a murit pe 26 ianuarie, după ce elicopterul său s-a prăbușit din cauza ceții și a unor probleme tehnice în apropierea orașului Los Angeles. Starul de 42 de ani s-a stins alături de fiica lui cea mare, Gianna, care avea 13 ani.

– În 20 de sezoane la Lakers, Kobe a ajuns de 17 ori în echipa All Star, a fost de două ori cel mai valoros jucător în finala NBA, dublu campion olimpic și de cinci ori campion NBA. NBA și lumea baschetului plâng împreună această pierdere. Vă invităm să ținem împreună un moment de reculegere pentru Kobe Bryant. Odihnește-te în pace, Mamba!

Vanessa Bryant: „Iubitule, să ai grijă de Gigi a noastră, eu voi avea de Nani, Bibi și Coco. Încă suntem cea mai bună echipă. Să vă odihniți în pace, să vă distrați în Rai până când ne vom revedea. Vă vom iubi și ne va fi dor de voi totdeauna. Mami.”

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole