2021 – Lucrări la barajul Runcu și se pregătesc reparații la barajul Firiza

Administrația Națională „Apele Române” a făcut publică lista lucrărilor care s-au executat în acest an la barajul Runcu, respectiv pentru barajul Firiza. În acest an au fost făcute mai multe lucrări la cele două baraje. Într-un răspuns transmis redacției noastre, cei de la ANAR spun că la Acumularea Runcu pe râul Mara în acest an au fost executate mai multe lucrări și anume evacuator de ape mari – copturire galerie evacuare pe o lungime de 246 ml, galerie evacuare – betonare 276 mc, conductă alimentare apă – 216 ml, plintă, excavație fundație baraj și plintă – 6,75 smc, voal de etanșare – 54,69 sm, umpluturi în corp baraj din material local – 36.171 mc, respectiv platformă aval baraj – 160 mc material local și canalizare tub premo – 132 ml.

Legat de Barajul Runcu, vă reamintim că zilele trecute liderul administrației județene, Ionel Bogdan, arăta că pentru finalizarea acestei lucrări, prevăzută pentru anul 2025, mai sunt necesari 103 milioane de lei, valoarea totală actualizată a acestui proiect fiind de peste 460 milioane de lei. Stadiul fizic de realizare a barajului este de 77%, iar cel de finanțare de 73%.

În ceea ce privește barajul Firiza, aici se doresc a fi făcute reparații ansamblu golire de fund și mecanisme baraj Strâmtori-Firiza, în acest an fiind făcute achiziția contract servicii de proiectare – faza DALI, și achiziție contract de execuție lucrări și servicii de proiectare faza PT.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu