22% din accidentele vasculare sunt cauzate de fibrilatie atriala

PNL

22% din accidentele vasculare sunt cauzate de fibrilatia atriala iar mortalitatea este dubla fata de cea in cazul accidentelor vasculare care au alta cauza, a declarat joi in cadrul unui workshop vicepresedinta Asociatiei Pacientilor cu Aritmii, dr. Anca Dan, medic primar cardiolog, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, fibrilatia atriala este cea mai frecventa tulburare de ritm cardiac si a doua cauza de accident vascular dupa hipertensiunea arteriala. Desi tratamentul de prevenire a accidentului cerebral vascular este cunoscut, acesta nu este administrat in mod optim si eficient, a sustinut medicul.

“In Romania se estimeaza ca sunt peste 200.000 de pacienti cu fibrilatie atriala, motiv pentru care Asociatia Pacientilor cu Aritmii propune includerea acestei afectiuni in grupul bolilor cronice care beneficiaza de tratament compensat suta la suta in baza protocoalelor terapeutice avizate de Ministerul Sanatatii”, a afirmat dr. Anca Dan.

In opinia sa, este necesar accesul egal al pacientilor la toata medicatia de prevenire a accidentului vascular cerebral si includerea preventiei in Programul National de Profilaxie.

Fibrilatia atriala este o aritmie frecventa ce apare in special la persoane in varsta. In mod normal, bataile inimii sunt ritmice. In fibrilatia atriala semnale electrice anormale determina camerele superioare ale inimii (atrii) sa tremure sau sa fibrileze.O inima aflata in fibrilatie nu poate pompa tot atat de mult sange ca una normala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1