24 de unitati de invatamant din Maramures nu sunt imprejmuite

PNL

La analiza pe trimestrul III a actiunilor desfasurate cu privire la implementarea in judet a planului teritorial comun de actiune pentru cresterea gradului de siguranta in scoli si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant s-a reiterat faptul ca 24 de unitati nu sunt imprejmuite, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

Elisabeta Kramarik, sef compartiment investitii in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, a precizat ca acestea sunt in localitatile Baia Mare, Chelinta, Suciu de Sus, Bocicoiu Mare, Surdesti, Giulesti, Coltau si Borsa (gradinite, scoli si licee, colegii).

De asemenea, in majoritatea unitatilor de invatamant nu sunt asigurate cu sisteme de paza. Alte probleme identificate se refera la asigurarea iluminatului pe timp de noapte, refacerea marcajelor rutiere si semnalizarii corespunzatoare pentru prevenirea accidentelor.

Subprefectul Alexandru Cosma a solicitat primirea nominala a unitatilor de invatamant care nu sunt imprejmuite si transmiterea de adrese la consiliile locale, respectiv consiliul judetean pentru alocarea fondurilor necesare pentru realizarea imprejmuirii.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, au efectuat 26 de controale la unitatile de invatamant. Au fost constatate 162 de nereguli, din care 58 au fost solutionate in timpul controlului, iar 68 au fost sanctionate (67 avertismente si o amenda in valoare de 1.000 lei).

In acest trimestru, nu au fost depuse documentatii si eliberate autorizatii de securitate la incendiu pentru unitatile de invatamant. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, principalele cauze identificate pentru neautorizarea privind securitatea la incendiu sunt: inceperea lucrarilor de executie a constructiilor fara solicitarea/obtinerea avizului; lipsa documentatiilor tehnice la proiectul tehnic, respectiv procesele verbale de receptie la terminarea lucrarilor, functionarea in spatii inchiriate, in cladiri monument istoric sau bloc de locuinte.

Autorizarea de securitate la incendiu se realizeaza pe fiecare cladire existenta in incinta cu functiunile spatiilor si in baza documentatiilor tehnice existente, a adaugat Elisabeta Kramarik.

Din totalul de 416 unitati de invatamant, (din care 27 unitati particulare) pana la data de 31 august, 211 detin autorizatie sanitara. La nivelul judetului 42 de unitati de invatamant preuniversitar au asigurata paza (41 cu paza proprie si una prin paza societate specializata.

Sunt dotate cu sisteme video de supraveghere 185 de unitati de invatamant preuniversitar, din care 102 in mediul rural si 83 in mediul urban. Din totalul unitatilor de invatamant preuniversitar, 259 nu dispun de sisteme tehnice de supraveghere video si paza umana, conform datelor prezentate de comisar sef de politie Radu Cristian. Pentru incalcarea prevederilor legale au fost aplicate 1.826 sanctiuni contraventionale.

Pentru anul scolar 2018 – 2019 va fi prezentat la urmatoarea intalnirea planul teritorial comun de actiune la nivelul judetului care include actiuni specifice de prevenire si combatere a fenomenelor care perturba procesul educational.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1