25 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judetean alocati pentru intretinerea drumurilor judetene

PNL

Bugetul propriu pe anul 2018 al judetului Maramures a prevazut, pentru intretinerea drumurilor judetene, suma de 25.000 mii lei, bani care vor asigura o buna intretinere a arterelor de circulatie. Suma de 29,75 mii lei s-a acordat pentru bunuri si servicii, 7.768,41 mii lei s-au stabilit pentru cheltuieli de capital, 1.069,00 mii lei vor reprezenta rambursari credit, iar suma de 21.403,41 mii lei este prevazuta pentru Drumul Nordului.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care a si prezentat o parte dintre capitolele prevazute in bugetul judetului pentru anul 2018 a aratat ca, in ceea ce priveste drumurile judetene, s-a alocat de o suma de 25 de milioane de lei care este atribuita delegatului pentru acest domeniu, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A.

”Suma acordata este echivalenta cu cea de anul trecut, care va asigura o buna intretinere a drumurilor judetene, insa nu la nivelul pe care ni-l dorim. In 2014 am avut la dispozitie 40 de milioane de lei la acest capitol, bani care ne-au permis sa intervenim si sa reabilitam cu adevarat aproape 40 de kilometri de drum judetean.

In 2018 nu vom putea, din suma alocata, sa vorbim despre astfel de cifre, fapt pentru care anul 2014 ramane, pana in prezent, cel mai bun an din punctul de vedere al finantarilor pentru Societatea de Drumuri si Poduri. Daca vom reusi, insa, sa obtinem resurse financiare suplimentare de la bugetul central, buna parte dintre acestea vor fi dirijate catre intretinerea drumurilor judetene”, a precizat seful administratiei judetene.

CJ Maramures gestioneaza patru mari proiecte de dezvoltare a infrastructurii judetene cu finantare europeana sau guvernamentala

Presedintele CJ Maramures a prezentat si alte proiecte pentru drumurile judetene, care nu includ aceste sume de intretinere, fiind vorba despre proiectele mari de dezvoltare a infrastructurii rutiere judetene.

”In primul rand voi face referire la Drumul Nordului, care se afla in acest moment pe SEAP, pentru licitatie, iar in 26 martie este programata deschiderea ofertelor. Daca vom avea, in 2018, deschiderea, evaluarea ofertelor, desemnarea unui castigator, semnarea contractului si a ordinului de incepere al lucrarilor, in acest an vom finaliza documentatia si proiectul tehnic, iar din 2019 vom incepe, la propriu, lucrarile.

Este un proiect de aproape 50 de milioane de euro, pentru o distanta de aproximativ 80 de kilometri de drum judetean. Termenele de executie au fost scurtate, in urma discutiilor avute cu echipa de proiect, respectiv am prevazut sase luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie. Pana in prezent, in 25 de ani, dintr-o retea de 850 de kilometri de drum judetean s-a reusit reabilitarea a doar 80 de kilometri.

Acum putem vorbi atat de proiectul Drumul Nordului, unde avem o finantare europeana de 50 de milioane de euro, dar si despre alte finantari pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapele 1 si 2”, a conchis seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Drumul din Tara Lapusului, legatura intre Rogoz – Damacuseni – Targu Lapus – Valenii Lapusului inspre Baba va fi scos la licitatie in luna martie 2018, alaturi de tronsonul cuprins intre Somcuta Mare – Miresu Mare – Remeti pe Somes, pana aproape de podul de la Ulmeni.

”Acestea sunt finantari de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin PNDL1, iar pe PNDL2 asteptam, in cel mai scurt timp, vizita ministrului Dezvoltarii, Paul Stanescu, in judetul Maramures, alaturi de care sper sa fim la Barsana, pentru a semna un contract extrem de important pentru noi, respectiv reabilitarea drumului judetean pe Valea Izei si reabilitarea drumului judetean pe Valea Ruscovei. Si aici vorbim despre sume impresionante de bani la dispozitia judetului Maramures.

Dorim ca, pana in luna martie sa avem scoase la licitatie, pe SEAP, proiectele pe PNDL1, si pana in luna aprilie proiectele depuse pe PNDL2. Intentia noastra este ca, in acest an sa reusim sa semnam contractele, pana in iarna anului 2018 sa finalizam efectiv proiectarea, iar din anul 2019 sa inceapa executia, cu termen de finalizare 24 de luni. In ceea ce priveste partea de dezvoltare, avem proiectele depuse prin programele transfrontaliere, respectiv sase proiecte aprobate deja de plenul Consiliului Judetean, iar alte sase proiecte sunt in pregatire.

Toate acestea vor aduce plus valoarea Consiliului Judetean, prin finantarile europene care vor veni in judetul Maramures si de care avem nevoie”, a precizat presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1